|

Operasyonun adı: 'Zeytin Dalı'

Türk savaş uçakları, Afrin bölgesindeki terör örgütü hedeflerini belirli aralıklarla bombalıyor. Afrin' yapılan operasyonun adı ise 'Zeytin Dalı' olarak belirlendi. Peki zeytin dalı ne demek? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:54 - 22/01/2018 Pazartesi
AA
Operasyonun adı: 'Zeytin Dalı'​ olarak belirlendi.
Operasyonun adı: 'Zeytin Dalı'​ olarak belirlendi.

Türk savaş uçakları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesindeki terör örgütü hedeflerini belirli aralıklarla bombalıyor. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde sınır hattında uçuş yapan Türk savaş uçakları, Afrin kırsalındaki terör örgütü hedeflerini bombalamaya devam ediyor. Afrin kırsalındaki bazı noktalardan dumanların yükseldiği görülüyor.

Türk savaş uçaklarının bölgedeki uçuşu sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), "Hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır." açıklaması yapmıştı.

ZEYTİN DALI NE DEMEK?

Zeytin dalı, barış simgesi manasına gelmektedir.

Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okundu

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Antalya ve Burdur'da sabah namazında Fetih Suresi okundu.

Antalya'da 500 yıllık Muratpaşa Camii, valiliğin sabah namazında düzenlediği fetih programı nedeniyle yağmurlu havaya rağmen dolup taştı.

"Tüm Müslümanlar dua ediyor"

Antalya Müftüsü Osman Artan, harekatın basit olmadığını belirterek, Çanakkale savaşında olduğu gibi sadece bir terör örgütüne karşı değil, onu kuran ve destek verenlere karşı mücadele edildiğini söyledi. Artan, dünyadaki tüm Müslümanların duaları ile destek verdiğini kaydetti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın da saf tuttuğu sabah namazının ardından zikir ve dua okundu.

Dua sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

Vali Karaloğlu, kepçeyle çorba ikram ettiği vatandaşlardan Mehmetçik için dua etmelerini istedi.

Kemer ilçesindeki Huzur Camisi'nde de sabah namazının ardından Fetih Suresi okunurken, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk askerleri için dua edildi.

Burdur

Burdur'da Yeni Pazar Camisi'nde sabah namazına müteakip Fetih Suresi okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı namazda, Türk askerleri için dua edildi.


#Zeytin Dalı Harekatı
#Zeytin dalı nedir
#Zeytin dalı ne demek
6 yıl önce
default-profile-img