|

ÖSYM aday işlemleri! ais.osym.gov.tr ÖSYM giriş

ÖSYM aday işlemlerinde haberimizde bulunan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. YGS sınav giriş yerleri açıklandı. Sınava girecek olan öğrenciler ise ais.osym.gov.tr üzerinden aday işlemleri sayfasına ulaşabiliyor. İşte ÖSYM aday işlemleri giriş sayfası.

Yeni Şafak
10:37 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 10:40 - 3/03/2017 Cuma
Diğer
YGS sınav giriş yerleri
YGS sınav giriş yerleri

ÖSYM aday işlemlerini gerçekleştirmek ve YGS sınav giriş yerlerinizi öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. 12 Mart'ta YGS sınavı yapılacak ve adaylar sınav öncesinde nerede sınava gireceklerini öğrenebilecekler. Sizler de ais.osym.gov.tr üzerinden YGS sınav giriş yerlerinizi öğrenmek isterseniz haberimizi inceleyebilirsiniz.





Adilcevaz'da YGS öncesi motivasyon semineri

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde üniversite sınavına girecek öğrenciler için motivasyon semineri düzenlendi.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Belçika Kraliyet Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Önen konuşmacı olarak katıldı.


Programda öğrencilere sınav hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ali Önen; moral, motivasyon ve sınav kaygısının önemine değinerek, “Sınav sırasında gereksiz yere heyecan yapmamanız, gireceğiniz sınav açısından son derece önemlidir. Gireceğiniz sınavda soruları dikkatli okuyup iyi anlamanız lazım. Geçmiş başarılarınızı hatırlayıp, şimdiye kadar eğitim yaşamınızda birçok başarılar gösterdiniz. Geçmişteki bu başarılarınızı hatırlamak moralinizi düzeltecek ve motivasyonunuzu arttıracaktır. Sınava, 'bu sınav olmazsa bir daha ki sınav olur& düşüncesiyle girmeliyiz. Kesinlikle sınavda heyecana kapılmayın” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş ise, düzenlenen seminerin öğrenciler üzerinde moral ve motivasyon açısından faydalı olduğunu belirterek, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Ali Önen'e teşekkür etti.


Seminerin ardından Prof. Dr. Ali Önen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenler ile bir araya gelerek sohbet etti.




YGS sınavına girecek adaylara önemli duyuru

Karabük Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Ali Güneş, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilerin uyması gereken kurallar konusunda önemli uyarılarda bulundu.


Güneş, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacağını hatırlatarak, “Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Sınav, ilimizde yaklaşık 10 bin adayın katılımıyla geçekleşecektir. Adayların sınava girebilmeleri için 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı) veya süresi geçerli pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Diğer belge ve kartlar ile kesinlikle sınava girilmeyecektir. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemelidir. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Önemli nokta ise, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45'ten sonra kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. İlimizde sınava girecek olan tüm adaylara başarılar diler, söz konusu uyarıları dikkate almalarını önemle hatırlatırım” dedi.





#YGS
#YGS sınav giriş yerleri
#ÖSYM
7 yıl önce