|

ÖSYM sonuç açıklama sistemi - ÖSYM aday giriş ekranı

ÖSYM sonuç açıklama sistemini haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların sonuçlarının yer aldığı sayfaya aday girişi yapmak için haberimizde verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. Özellikle KPSS, Ales, DGS, YGS gibi sınavların sonuçları bu sistem üzerinden açıklanıyor. ÖSYM sonuç açıklama ekranı ve detaylar için haberimizin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:21 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:31 - 7/11/2016 Pazartesi
Diğer
ÖSYM sonuç açıklama sistemi

ne giriş yapmak ve sonuçları görüntülemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. Adayların sınavların ardından en fazla ziyaret ettiği sistemlerin başında aday sonuç açıklama ekranı geliyor. Sizler için hazırladığımız haberimizden ÖSYM aday sonuç ekranına giriş yapabilirsiniz.



için tıklayınız



E-DEVLET İLE GİRİŞ


ÖSYM'nin aday veya görevli şifresi ile giriş yapılan uygulamalarına, e-devlet üzerinden güvenli giriş yapma özelliği eklendi.



ÖSYM'nin

internet

sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru

merkezi

işlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.



Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi.



ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.



Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.



ÖSYM (Bilkent-

Ankara

) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.



ÖSYM'den yapılan son duyurular


KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

DUYURU (7 Kasım 2016)



Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2016/7): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması



KPSS-2016/7 Tercih Kılavuzunda yer alan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 7 Kasım 2016 tarihinde saat 16:50'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.



Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.



Adaylara saygıyla duyurulur.



DGS: Dikey Geçiş Sınavı

DUYURU (7 Kasım 2016)



2016 DGS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri:


Tercih Yapan/Yapacak Olan Adayların Dikkatine!



3 Kasım 2016 tarihinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr

İnternet

adresinden yayımlanan 2016-DGS Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan Tablo-1'de güncelleme yapılmıştır.



Tablo-1 güncel haliyle ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr

İnternet

adresinden yayımlanmıştır. Bu düzeltme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.



Adayların tercihlerini yaparken Ek'te sunulmuş olan 7 Kasım 2016 tarihli Tablo-1'de yer alan bilgileri dikkate almaları gerekmektedir.



Adayların bilgisine önemle duyurulur.



YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı DUYURU (2 Kasım 2016)


e

-YDS 2016/12 Başvuruları



e

-YDS 2016/12 İngilizce alanında, 24 Aralık 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır. Sınava başvurular 2 – 16 Aralık 2016 tarihleri arasında olacaktır. Sınav, saat 14.00'te başlayacak ve 180 dakika sürecektir. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 3760, İstanbul'da 431, İzmir'de 72 olacaktır.Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve

e-

YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.



e-YDS'de kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzu'nda yer alan

'e
-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.'

koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle

'e

-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.' şeklinde değiştirilmiştir.



e

-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.



Adaylar, Deneme

e

-Sınav Uygulamasına ve

e

-YDS 2016/12 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir.



Adaylara saygıyla duyurulur.



ÖSYM sonuç açıklama sistemini haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların sonuçlarının yer aldığı sayfaya aday girişi yapmak için haberimizde verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. Özellikle KPSS, Ales, DGS, YGS gibi sınavların sonuçları bu sistem üzerinden açıklanıyor. ÖSYM sonuç açıklama ekranı ve detaylar için haberimizin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.


#ÖSYM
#ÖSYM sonuç açıklama sistemi
#ÖSYM giriş
7 yıl önce