|

Ali Koç kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç seçildi. Ali Koç'un başkan seçilmesi sonrasından Ali Koç kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi nedir? soruları merak ediliyor. Bu yazımızdan Ali Koç'un biyografisini ve adım adım başkan oluş sürecini detaylı olarak sizlerle paylaştık.

Yeni Şafak
15:02 - 4/06/2018 lundi
Güncelleme: 15:21 - 4/06/2018 lundi
Diğer
 Ali Koç kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi nedir? sorularının yanıtı haberimizde.
Ali Koç kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi nedir? sorularının yanıtı haberimizde.

Ali Koç, 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak Fenerbahçe başkanlığa seçildi. Fenerbahçe'de böylelikle Aziz Yıldırım dönemi sona erdi. Ali Koç'un başkan seçilmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş ve Galatasaray kulübü de Ali Koç'u tebrik etti. Peki Ali Koç kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi nedir? İşte tüm ayrıntılar...

ALİ KOÇ KİMDİR?

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini açtı. Üniversite eğitimini, Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nde tamamlayan Ali Koç, yüksek lisans eğitimini ise arvard Üniversitesi (ABD)’nde devam ettirmiştir.

Kariyer hayatına ilk defa 1990 tarihinde American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile başlayan Ali Koç, 1992 ve 1994 tarihleri arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak görevini yerine getirmiştir.

Kariyer hayatında; Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Finansal Hizmetler, Koç Sistem, Koçtaş, Otokar, Otokoç, Setur ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini icra etmiştir.

1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve getirilen Ali Koç, 2010 tarihine kadar Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde yer aldı.

Ali Koç, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Başkan, Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ayrıca Harvard Üniversitesi, Bank of America ve CFR’da Global Danışma Kurulu Üyesidir. 30 Ocak 2008’den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Koç, Şubat 2016’dan bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir.

1997 yılından bu yana Ford Otosan Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olan Ali Y. Koç, 10 Aralık 2012 tarihinde Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. 2017 tarihinde ise Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Yıl içinde Forbes Türkiye’nin ‘’En Zengin 100 Türk’’ listesinde 700 milyon dolarlık servetiyle 50.sırada yer aldı.

Ali Koç ağabeyi Mustafa Koç ile beraber 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. Fenerbahçe ile yakın ilişki içinde olan derneğin başkanlığını 2004 ve 2017 yılları arasında Ali Koç üstlendi. Koç, 2018 Fenerbahçe başkanlık seçimleri öncesinde 13 Kasım 2017 tarihinde dernek başkanlığından istifa etti.

Fenerbahçe Spor Kulübünün yeni başkanı Ali Koç, kongre hazırlıklarının şeffaf, hassas ve etik bir şekilde ilerleyebilmesi için 11 Kasım 2017 tarihinde, 1907 Fenerbahçe Derneği’ndeki Başkanlık görevinden ayrılmıştı.


Ali Koç oyunu verdi

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Ali Koç oyunu kullandı.Fenerbahçe Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen seçimli genel kurulda başkan adayı Ali Koç oyunu kullandı. Koç oy kullanmadan önce uzun süre kongre üyeleriyle vakit geçirirken, daha sonra 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç, 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi.


Ali Koç balkon konuşması yaptı

Fenerbahçe Kongresi’nde Aziz Yıldırım’a karşı büyük üstünlük kurarak başkan seçilen Ali Koç, stadın etrafına gelen taraftarlara balkondan seslendi. Taraftarlarla birlikte tezahürat yapan Koç, "Bu yolda birlikte yürüyeceğiz" dedi.Fenerbahçe’de gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda Aziz Yıldırım’a karşı büyük üstünlük kurarak başkan seçilen Ali Koç için taraftarlar stada akın etti. 5 bin civarında sarı-lacivertli taraftar, yaktıkları meşalelerle tezahüratlar yaparak stada geldi. Taraftarların sesini duyarak stadın balkonuna çıkan Ali Koç, megafonla taraftarlara seslendi. Çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Koç, "Bu yolda en büyük gücü sizlerden aldım ve bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Gelecek hepimiz için çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.Ali Koç’un sözlerinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar uzun süre, "Ali Koç Başkan, Fenerbahçe şampiyon" ve "I love you Alex" tezahüratları yaptı. Ali Koçdaha sonra taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ali Koç'a tebrik telgrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilen Ali Koç'u tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Fenerbahçe Kulübünün Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen AliKoç'a tebrik telgrafı gönderdi.

Başbakan Yıldırım, Ali Koç'u tebrik etti

Başbakan Binali Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilen Ali Koç'u tebrik etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Fenerbahçe Kulübünün Seçimli Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Ali Koç'u telefonla arayarak kutladı.

Ali Koç’a tebrikler

Fenerbahçe’de başkan seçilen Ali Koç’u Beşiktaş, Galatasaray ve TFF kutladı.Fenerbahçe Kongresi’nde Başkan Adayı Ali Koç, kullanılan 20 bin 736 oyun 16 bin 90’ını alarak Fenerbahçe’nin yeni başkanı oldu. Yeni Başkan Ali Koç’u

Beşiktaş, Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitelerinden yayımladıkları mesajla kutladı.

Beşiktaş Kulübü:"Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Ali Koç’un oy çokluğuyla Başkanlık görevine seçildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe’ye başkan seçilen Ali Koç ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına görevlerinde başarılar dileriz."

Galatasaray Kulübü:"Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda başkan seçilen Sayın Ali Koç’u kutlar, bu seçimin Türk Sporuna hayırlı olmasını dileriz."



Türkiye Futbol Federasyonu:"Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bugün yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Sayın Ali Koç ve Yönetim Kurulu’nu tebrik eder, yönetim dönemlerinde başarılar dileriz."



Kadıköy’de Ali Koç coşkusu

Fenerbahçe’de Seçimli Genel Kurul sonrasında Ali Koç’un başkan seçilmesini sarı-lacivertli taraftarlar Ülker Stadyumu çevresinde büyük coşkuyla kutladı.Fenerbahçe’de iki gün süren tarihi seçim sonrası Ali Koç yeni başkan seçildi. Koç’un başkan seçilmesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, Ülker Stadyumu’na akın etti. Yaklaşık 5 bin Fenerbahçe taraftarı, Ülker Stadyumu çevresinde meşaleler yakarak, Ali Koç tezahüratları yaptı.Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlığı sonrası koltuğa oturan Ali Koç’u kutlayan sarı-lacivertliler, Kadıköy’de bayram havası yaşattı.

Sivasspor’dan Ali Koç’a tebrik

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe başkanlığına seçilen Ali Koç için tebrik mesajı yayımladı.Fenerbahçe’nin yapılan olağan genel kurulunda Ali Koç’un Fenerbahçe’nin başkanlığa seçilmesinin ardından Demir Grup Sivasspor resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Ali Koç’u tebrik etti.Açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bugün yapılan olağan genel kurul toplantısında kulüp başkanlığına seçilen Ali Koç ve yönetim kurulunu tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz" denildi.

#Ali Koç
#Ali Koç kimdir
#Ali Koç kaç yaşında
#Fenerbahçe
#Ali Koç nereli
il y a 6 ans