|

Bursa'da yarın (10 Ocak salı) okullar tatil mi? Bursa Valilik açıklaması

Bursa'da yarın (10 Ocak salı) okullar tatil mi? Bursa Valiliği tatil ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Bursa'da okulların tatil olduğuna yönelik çıkan haberler valilik tarafından yalanlandı. İşte Bursa Valiliğindan yapılan o açıklamalar.

Yeni Şafak
23:00 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:05 - 9/01/2017 Pazartesi
AA

Bursa Valiliği, il merkezindeki okulların yarın tatil olduğu yönündeki haberlerin "asılsız" olduğunu ve eğitime devam edileceğini bildirdi.



Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "10 Ocak Salı günü itibarıyla il merkezinde bulunan anaokullar, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitime devam edilecek. Sosyal medyada yaygın bir şekilde kullanıldığı görülen asılsız tatil haberlerine öğrenci ve velilerimizin itibar etmemelerini, ayrıca il merkezi dışındaki ilçelerde tatil yetkisinin kaymakamlarda olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.



Ulaşıma kar engeli


Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Bursa ve Balıkesir'i Çanakkale'ye bağlayan karayolunda ekiplerin çalışmaları devam ederken, mahsur kalan vatandaşlara ise kumanya dağıtılıyor.



Alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Bandırma, Manyas ve Susurluk ile Bursa'nın Karacabey ilçelerinde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor.



Yağış nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ve zeminin karla kaplanması nedeniyle Bursa ile Balıkesir'i Çanakkale'ye bağlayan karayolunun Susurluk-Manyas-Bandırma ile Karacabey-Bandırma kısımları, çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.



Bandırma, Susurluk ve Karacabey'deki trafik ekipleri, bu kesimlerde araçların geçişlerine izin vermiyor.



Yolda kalan tır ve kamyonlar akaryakıt istasyonlarına çekilirken, AFAD ve Bursa İHH Vakfı görevlileri mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtıyor.



Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçe sınırlarında kalan karayoluna gelerek bölgede incelemelerde bulundu.



Karacabey Belediyesinin bütün ekiplerinin seferber olduğunu belirten Özkan, yolda kalanları Karacabey Spor Salonu'nda ağırladıklarını dile getirdi.



Yetkililer, Balıkesir il sınırındaki bölümde sıkıntı olduğunu ve Manyas yol ayrımında ise kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğunu bildirdi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Karaman, Konya, Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri ile bu akşam saatlerinde Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz Kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, bu akşam ilk saatlerde Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar, yarın Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: bu akşam ilk saatlerde Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar, yarın Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Bursa
#Bursa Valiliği
#Okullar tatil mi
#Yarın okullar tatil mi
#Bursa'da okullar tatil mi
7 yıl önce