|

Manisa'da okullar tatil mi? Manisa Valiliği'nden flaş duyuru

Manisa'da okullar yarın (10 Ocak salı) tatil mi? Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Manisa'da da kendisini gösteriyor. Kent genelinde bir çok ilçede yoğun kar yağışı görüldü. Öğrenciler ise okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. İşte Manisa Valiliğinden yapılan açıklamalar.

Yeni Şafak
22:08 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:15 - 9/01/2017 Pazartesi
AA

Manisa'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Gördes ilçesinin tamamında, Akhisar, Kırkağaç, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime 10 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.



Ege, yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek


Ege bölgesi, bu geceden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kültesinin etkisine girecek.



Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelecek soğuk hava nedeniyle yarın bölge geneli yağışlı geçecek.



İzmir'in güneybatı kıyıları ile Aydın'ın kıyılarında karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise kar bekleniyor.



Yağışların, Aydın ve İzmir'in doğu, Manisa'nın güneydoğu ilçeleri ile yüksek kesimlerde yerel olarak kuvvetli olacağı, kar yağışının öğleden sonra güneyden başlayarak karla karışık yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor.



Çarşamba günü akşam saatlerinde ve gece Çanakkale geneli, Edremit Körfezi ve İzmir'in kuzey kıyıları ile Çeşme yarımadası yağışlı geçecek. Yağışların Çanakkale çevrelerinde kar şeklinde olması değerlendiriliyor.



Perşembe de bölge geneli yağışlı olacak.



Yağışlar yağmur, kuzey ve iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Karaman, Konya, Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri ile bu akşam saatlerinde Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz Kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, bu akşam ilk saatlerde Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar, yarın Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: bu akşam ilk saatlerde Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar, yarın Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


#eğitim
#kar
#manisa
#tatil
#Manisa'da okullar tatil mi
#Kar tatili
#Okullar tatil mi
#Manisa Valilği
7 yıl önce