|

Trabzon Milletvekilleri belli oldu 24 Haziran 2018 seçimi sonuç AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Trabzon 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Trabzon ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Trabzon milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:43 - 19/06/2018 Salı
Diğer
27. dönem Milletvekillerinin belli olacağı, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.
27. dönem Milletvekillerinin belli olacağı, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.

24 Haziran seçim sonuçları açıklandı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve diğer partilerin katıldığı seçimde, sandıklar açıldı. Sayılan oylara göre Trabzon‘un yeni milletvekilleri belli oldu. Detaylar haberimizde.

Trabzon AK Parti Milletvekili adayları

Muhammet Balta

Adnan Günnar

Bahar Ayvazoğlu

Salih Cora

Vehbi Koç

Selçuk Çebi

Trabzon MHP Milletvekili adayları

NİHAT BİRİNCİ

İBRAHİM ÇAKIR

MURAT AKSOY

EMİRHAN SEÇKİN

İSMAİL HAKKI KALYONCU

EMBİYA CEVAHİR

Trabzon CHP Milletvekili adayları

AHMET KAYA

ABDÜL KADİR ÇELEBİ

HİKMET NURİ AYDIN

FERDA KUDUNOĞLU

İSMAİL KAYNAR

MERTCAN FERO

Trabzon İP Milletvekili adayları

HÜSEYİN ÖRS

HÜSEYİN KOLOĞLU

TUĞBA BAYRAKTAR AYDIN

TUNA TAŞKIN

MURAT KELEŞ

NEŞE AY

Trabzon

Trabzon (Eski Yunanca: Τραπεζοῦς Trapezus, Pontus Rumcası: Τραπεζούντα Trapezunda, Gürcüce: ტრაპიზონი T'rap'izoni, Lazca : T'rapuzani ya da T'amtra), Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri. Trabzon İl Nüfusu: 779.379'dur (2016 sonu). Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan ilin Karadeniz'e kıyısı bulunur. Karadeniz sahili ile Zigana Dağları arasında yer almakta olup yüz ölçümü açısından az bir alan kaplar. Batısında Giresun'a bağlı Eynesil ilçesi, güneyinde Gümüşhane'ye bağlı Torul ilçesi ve Bayburt, doğusunda da Rize'ye bağlı İkizdere ve Kalkandere ilçeleri bulunur.

7 Eylül 2010 tarih ve 27695 sayılı resmi gazetede yayımlanan karar ile birlikte 7 belde ve 29 köy tüzel kişilikleri kaldırılarak belediye sınırlarına dahil edilmiştir. Bu son düzenleme ile birlikte belediye nüfusu 402.166'ya çıkmıştır.

Trabzon, günümüzde Karadeniz Bölgesi'nin Samsun 'dan sonra ikinci büyük kentidir. Trabzon, 12 Kasım 2012 tarihinde kabul edilen büyükşehir yasa tasarısı ile büyükşehir belediyesi olmuş ve merkez ilçe kaldırılarak Ortahisar ilçesi kurulmuştur. Trabzon iki il ile birliktede "şehzadeler şehri" olarak anılır.

Evliya Çelebi Trabzon için şöyle demiş: - Bu şehre küçük İstanbul denilse yeridir. İrem bağları gibi süslü bir şehirdir burası.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Trabzon Milletvekilleri
#Trabzon Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce