|

Güngören'de Ramazan

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İstanbul'a hareket geldi. Etkinlik ve iftar sofralarıyla zenginleşen Ramazan ruhu Güngören'i de sardı.

Yeni Şafak
09:54 - 9/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:56 - 10/07/2015 Cuma
Diğer

11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte bir dizi etkinlik başlatan Güngören Belediyesi Ramazanı dolu dolu yaşatıyor. Sokak iftarları konseptinin mimari Güngören Belediyesi, her gün bir sokakta iftar düzenliyor. Binlerce kişiyi aynı sofrada ağırlayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, misafirleri ile tek tek ilgileniyor.



Sokak İftarları


Güngören Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda sokak iftarlarıyla Güngörenliyi tek sofrada buluşturuyor. 11 ayın sultanı Ramazan'ın bereketli iftar sofraları Güngören'de sokaklara kuruluyor. Binlerce kişinin bir arada olduğu sofralarda, masalar saatler öncesinden doluyor. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet ediyor. Özellikle çocuklarla ilgilenen Başkan Karaman, onlarla hatıra fotoğrafı çektiriyor.



Ramazan ayı boyunca Güngören'in her mahallesinde düzenlenen iftar sofralarında, 56 bin kişi ağırlanacak. Binlerce kişiyi bir araya getiren sokak iftarları, birlik ve beraberliği simgeleyen görüntüler oluşturuyor.




Engelli Vatandaşlar da Unutulmadı


Engellilerin yaşam kalitelerini arttırmak ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak için çalışmalar yürüten Güngören Belediyesi Ramazan ayında da Engelli Vatandaşları unutmadı. Engelli vatandaşlar ve aileleri için 'Güngören Engelli Merkezi'nde her gün iftar sofrası hazırlıyor. 125 engelli ve yakınları bu sofralarda misafir ediliyor. Engelli Merkezini arayarak rezervasyon yaptırabilen engelli ve yakınları iftar programlarına katılabiliyor. Belediyenin hazırladığı özel iftar menüsüyle oruçlarını açan engelli vatandaşlar ve aileleri keyifli bir Ramazan akşamı yaşıyorlar. İftar masalarında bir araya gelen engelli ve aileleri ramazan sevincini aynı sofrada yaşıyor




Ramazanın Ruhuna Uygun Kültür Etkinlikleri


Ramazan için özel kültürel etkinlikler düzenleyen Güngören Belediyesi çocukları da unutmadı. Her gün iftar öncesi, Aliya İzzetbegoviç ve Güngören Parklarında düzenlenen, çocuk oyunları ile başlayan etkinlikler teravih namazı sonrası yerini, şiir dinletileri, Kur'an Tilavetleri, söyleşi, konser gibi bir dizi etkinliğe bırakıyor. Ramazan kültür etkinlikleri kapsamında; Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Döngeloğlu, Abdullah Yıldız, Ahmet Bulut, Güçlü Soydemir gibi önemli isimleri ağırlayacak olan Güngören Belediyesi, Ramazan ayının sonuna kadar kültür etkinliklerini sürdürecek. Etkinliklerinde Uluslararası gruplara da yer veren Güngören Belediyesi, Bosna İlahi grubunu da Güngören'de ağırlayacak.





Güngören Belediyesi her akşam vatandaşlara, Osmanlının şifa dağıtan içeceği Demirhindi Şerbeti dağıtıyor
.


Güngören Belediyesi, Ramazan'ın sıcak yaz gecelerinde vatandaşlara, camilerde, teravih öncesi ve sonrasında, demirhindi şerbeti dağıtıyor Birçok faydası olan ve ismini aldığı 'Tamirhindi Hurması' demirhindi olarak biliniyor. 10 çeşit baharattan, önce yüksek ateşte daha sonra da orta ve kısık ateşte toplam 6 saat kaynatılarak yapılan şerbetin, yaz aylarında serinletici ve rahatlatıcı özelliği nedeniyle tercih ediliyor.




Binlerce Kişiye Erzak Yardımı


Güngören Belediyesi, yıl içinde devam eden sosyal yardımlarla ramazan ayında da vatandaşın yanında. Erzak ve maddi yardımların yanı sıra ilaç, temizlik, berberlik hizmetleriyle ihtiyacı olan vatandaşların yanında olan Güngören Belediyesi, Güngörenlinin bu mübarek ayı huzurlu geçirmesi istiyor ve Ramazan ayında 6 bin erzak kolisini ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor.





İbadethanelerde Ramazana Özel Hazırlık


Ramazan Ayı demek teravih demek cami, mescit ve kuran kurslarının daha yoğun kullanımı demek. Güngören Belediyesi bu sıcak yaz günlerinde vatandaşların sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri için tüm yıl boyunca sürdürdüğü ibadethane dezenfeksiyonu ve su deposu temizliğini ramazan ayında da gerçekleştirdi.




Balkanlara Uzanan İftar Sofrası


Güngören Belediyesi Bosna Hersek'te ki kardeş Belediye Gorajde'de her yıl olduğu gibi bu yıl da binler kişi için iftar sofrası hazırlayacak. Ayrıca Gorajde'de yapılan Kayseri Cami için mahya yaptıran Belediye, savaş mağduru şehir için bir ilki gerçekleştirmiş oldu.



Ramazan boyunca Güngörenli hemşehrilerinin yanı sıra şehit ve gazi aileleriyle, müftülük ve din görevlileri, Milli Eğitim personeli ve okul müdürleri, İlçe protokolü ve meclis üyeleri ile bir araya gelecek olan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman; "Sokak iftarları Ramazanın birleştirici özelliğini yansıtıyor. Biz de birlik beraberliğimizi Ramazan ruhuyla beraber ortaya koymak, Ramazanın güzelliğini birlikteliğe dönüştürmek amacıyla bu sene de tüm mahallelerimizde iftar sofrası kuracağız" dedi.



Ramazan'ın ruhuna uygun etkinlikler planladıklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman; " Biz Ramazanı eğlence olarak görmüyoruz. Bu Mübarek ayda Güngörenli hemşehrilerimiz Ramazanın manevi havasına uygun bir ay geçirsinler istiyoruz. Hem iftar sofralarımızla hem de her gün iftar sonrası düzenlediğimiz etkinliklerle bu ayı güzel değerlendirsinler. Ramazan yılın en güzel ayıdır, günün en güzel anıda orucu birlikte açtığımız andır. Her günü Güngörenli hemşehrilerimiz ile birlikte Güngören'de yaşıyoruz. Binlerce kişi ile birlikte aynı sofrada orucumuzu açıp, aynı duaya amin diyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koyduğumuz bu mübarek günlerin sonunda, Rabbim bizleri huzur birlik ve beraberlik içinde bayrama eriştirsin inşallah" dedi.








---


için tıklayınız


#güngören
#güngören belediyedi
#güngören ramazan
9 yıl önce