|

İftarla sahur arası su içmeyi keyifli hale getirin

12 Haziran'ı da geride bıraktık. İftar ile sahur arasında geçirdiğimiz süre, yetişkin bir insanın içmesi gereken 2.5 lt suyu tüketmesi için zorlayıcı çünkü suyun tadı olmadığı için bir süre sonra içmesi zorlaşabilir. Öyleyse suya eğlence ve tat katan sebze ve meyvelere bakabilirsiniz...

Yeni Şafak
08:00 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 11:34 - 13/06/2017 Salı
Diğer
İftarla sahur arası su içmeyi keyifli hale getirin.
İftarla sahur arası su içmeyi keyifli hale getirin.

Öyleyse mevsimine uygun kullanılan suya eğlence ve tat katan sebze ve meyvelere bakabilirsiniz...

Suyun içine dilimlenmiş salatalık ekleyebilirsiniz. Birkaç dilim salatalık, yaz aylarında serinletici etki eder. Ayrıca kanserle mücadelede, kan basıncını kontrolde ve cilt sağlığında destekçinizdir.

Suyun içine katılan lime ve nane kokusuyla içinizi ferahlatır, ayrıca sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Saç, cilt ve tırnaklara iyi gelir. Ruh halinizi etkiler ve sakinleşmenize yardımcı olur.

Suyun içine ananas dilimleri, nane yaprakları ve buz ekleyin. Ananas A ve C vitamini açısından zengindir. Kemik gelişiminde ve sindirimde etkili rol oynar.

Suyun içine bol buz ve nane yaprakları atın. Sıcak havalarda serinletici etkisi vardır. Ayrıca kanı temizler, toksinlerden arındırır ve sindirimi destekler.

Soğuk algınlığından iştah kaybına, sindirim gelişiminden kabızlığa kadar pek çok faydası olan zencefil, suyunuza eklediğinizde size enerji verecektir.

Yaz sıcağında serinletici özelliği bulunan karpuzun aynı zamanda, böbrekleri çalıştırmak, vücudu temizlemek ve idrar söktürmek gibi özellikleri de var.

Ahududu güzel kokuyla size mutluluk verir. Aynı zamanda ateş düşürücü, idrar söktürücü, kanı temizleyici özellikleri vardır.

#Ramazan
#İftar
7 yıl önce