|

İyilik Sofrası Makedonya’da

Türkiye Diyanet Vakfı, iftar da iyilik sofrasını Makedonya'nın İştib kentinde kurdu. Makedonya Doğu Müftüsü İsa İsmaili, Ramazan ayında Makedonya'daki Müslümanları hatırlayarak iyilik sofrası kuran Türkiye Diyanet Vakfı'na teşekkür etti.

Yeni Şafak
15:25 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:29 - 25/06/2015 Perşembe
IHA

Türkiye Diyanet Vakfı, iftar da iyilik sofrasını Makedonya'nın İştib kentinde kurdu.



Makedonya Doğu Müftüsü İsa İsmaili, Ramazan ayında Makedonya'daki Müslümanları hatırlayarak iyilik sofrası kuran Türkiye Diyanet Vakfı'na teşekkür etti. İsmaili, bütün Makedonyalı Müslümanları'n Türkiye'ye selamlarını ilettiklerini belirterek, “Ramazan ayında Makedonyalı Müslümanlar"a yapılan yardımlar Allah katında makbul olsun. Türkiye buralarda bizi unutmasın. Türkiye büyük kalsın. Türkiye bize lazım "dedi.



Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın Makedonya'daki Müslümanların her zaman yardımına koştuğunu vurgulayan İsmaili, “Türkiye bize her Ramazan din görevlisi gönderir. Burada da din görevlimiz var ama Türkiye'den gelmezse cemaatimiz razı olmuyor. Ramazan'da Kurban'da bizleri unutmazlar. Bizlerle birlikte bayram yaparlar. Türkiye'den ve Diyanet'ten çok memnunuz" dedi.



Makedonya İştib'deki Müslümanlar'ın iftar vesilesiyle de bir araya geldiğini vurgulayan İsmaili, Ramazan'ın manevi atmosferini de birlikte yaşadıklarını vurguladı.



Türkiye Diyanet Vakfı'nın ramazan ayında dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıtacak ve iftarda iyilik sofraları kuracağını söyleyen TDV Hayri Sosyal Hizmetler Görevlisi Selman Aktaş, ise Bosna, Karadağ, Arnavutluk'tan sonra Makedonya'da da iyilik sofrası kurduklarını belirterek, Kosovalı Müslümanlarla da yilik sofrasında bir araya geleceklerini kaydetti.

#Makedonya Doğu Müftüsü İsa İsmaili
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Ramazan
#İftar
9 yıl önce