|

Rize Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Rize Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Rize ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Rize Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:30 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
Merak edilen 24 Haziran Rize genel seçim sonuçları haberimizde.
Merak edilen 24 Haziran Rize genel seçim sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Rize ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Rize seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Rize seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Rize ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Rize milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Rize Seçim sonuçları sayfamız!

Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir il. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin Batısında Trabzon, Doğusunda Artvin, Güneybatısında Bayburt, Güneyinde Erzurum illeri bulunur. Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. En önemli ürünü çay olan Rize'de kivi meyvesi yetiştiriciliği de başlamış durumdadır. Fakat kivi üretimi fazla olmadığı için ancak şehrin kendi ihtiyacını karşılar.

Rize'de yaz mevsimi ılık geçer. Sonbahar ve kış mevsimleri ise yağışlı geçer. Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, zirvelere ulaşılabilir dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi kemer köprüleri ve kaleleri, coşkun akan dereleri ile çok özel bir turizm beldesidir.

Osmanlı döneminde liman, nahiye ve kaza merkezi olarak önemini korumuştur. 1640 yılında buraya gelen Evliya Çelebi, Rize’den şöyle söz etmiştir: “Trabzon’a bağlı deniz kıyısında bahçeli güzel bir yerdir”. Osmanlı döneminde Batum Kalesi muhafızı Tuzcuoğlu Memiş Ağa (1814-1817) ve Trabzon ağalarının isyanı (1835) gibi isyanlar olmuş ve bastırılmıştır. Rize 19. yüzyılda önemli bir kaza merkezidir. Berlin Antlaşması ile (1878) Lazistan sancağının merkezi olan Batum Rusya’ya bırakılınca Rize Trabzon Vilayetine bağlı sancağın merkezi olmuştur.


YSK seçmen kaydı sorgulama
Yurt İçi
yapmak için YSKS'nin internet sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
e-Devlet seçmen kaydı sorgulama

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı hizmetleri Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulan seçmen sorgulama hizmeti için e-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı üzerinden sorgulama yapılabiliyor.

Seçmen sorgulama mobil uygulaması nasıl indirilir?

YSK Başkanlığının "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" da hizmete girdi. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilecek.

Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.


#Rize Seçim sonuçları
#Rize seçim 2018
#genel seçim Rize 2018
#seçim sonuçları Rize
#Rize milletvekili genel seçim sonuçları
#Rize genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce