|

Saatler geri alınacak mı? Resmi açıklama

Saatler geri alınacak mı sorusu okulların açılmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Saat değişikliğinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte en çok veliler tarafından tepki gelmişti. Gündeme gelen yaz saati uygulamasının ardından ise resmi açıklama geldi. Peki saatler geri alınacak mı?

Yeni Şafak
11:59 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:02 - 14/09/2017 Perşembe
Diğer
Saatler geri alınacak mı sorusunun gündeme gelmesiyle birlikte resmi açıklama geldi
Saatler geri alınacak mı sorusunun gündeme gelmesiyle birlikte resmi açıklama geldi

Çok tartışılan yaz saati uygulaması için yeni bir açıklama geldi. Özellikle karanlıkta okula giden öğrenciler için İstanbul Valiliği özel bir talimat verdi. Peki velilerin de büyük tepki gösterdiği saat uygulamasında son durum ne? Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri alınacak mı?

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyordu. Bu değişikliğe göre 26 Mart 2016 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yaz saati uygulaması 2016 yılı boyunca devam etti.

Veliler şikayetçiydi

Geçtiğimiz yıl öğrencilerin hava aydınlanmadan okula gitmesi nedeniyle eleştirilen bu kararla ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu.

Özellikle velilerin şikayetçi olduğu saat konusuyla ilgili okul saatlerinde düzenleme yapıldı. Buna göre saatlerin geri alınmayacağı ve yaz saati uygulamasının devam edeceği ortaya çıktı.

#Yaz saati
#Kış saati
#Resmi Gazete
7 yıl önce