|

Saç Ekiminde Önemli Olan Püf Noktalar

Kellik sorununu denediği birçok yönteme rağmen çözemeyen kişilerin son olarak tercih ettiği yöntem saç ekimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yeni Şafak ve
16:47 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 17:02 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
Saç Ekimi
Saç Ekimi

Sadece işinin ehli olan kişiler tarafından yapılabilen bu operasyon, birçok insanın sorununa çözüm olmuştur. İnsanların saçlarında zamanla çeşitli sebeplerden dolayı dökülmeler meydana gelebilmektedir. Bu sebepler bazen genetik olurken, bazen sinir, stres ve üzüntüye bağlanmaktadır. Ayrıca yaşlanmaya bağlı olarak da birçok kişide bu sorun ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Dökülmeleri azaltmak için şampuanlar, kremler derken en son yıpranmaya bağlı olarak kellik ile karşılaşılmaktadır. Kelliğe çözüm olarak ise bu operasyon tercih edilmektedir.

Bu operasyonu geçirmek isteyen kişilerin ilk olarak ne istediğini bilmeleri gerekmektedir. Gerçeğe ve doğala yakın beklentileri olanlar her zaman istediği sonuca rahatlıkla ulaşabilmektedir. Beklentilerini doğaldan uzak olarak çok yüksekte tutan adaylar ise hayal kırıklığına uğramaktadır. Her hastaya uygulanabilecek yöntemler ve alınacak sonuçlar farklılık göstermektedir. Bu sebeple ameliyat öncesi uzman doktor ile bir görüşme yapılmalı ve nasıl bir yol izlenileceğine karar verilmelidir. Doktorun önerileri ve tavsiyeleri doğrultusunda bir planlama yapılmalı ve randevu günü sabırla beklenmelidir.

Randevu günü geldiğinde ise doktorun istediği şekilde hazırlanılmalıdır. Doktor tavsiyeleri burun estetiği operasyonlarında olduğu gibi oldukça büyük önem arz etmektedir. Ameliyat sürecinizin hızlı ve sağlıklı bir şekilde son bulmasını istiyorsanız çok büyük hassasiyet göstermeli ve dikkatli olmalısınız.


Saç Ekimi Aşamaları
Ekim operasyonu bazı aşamalardan meydana gelmektedir. Bu işlemin yapılması için ilk olarak saç köklerinin gerekli bölgelerden alınması gerekmektedir. Bu bölge genelde kafanın yan bölgesi olduğu gibi bazı durumlarda omuz, kol ve ensede olabilmektedir. Kökler alındıktan sonra köklerin yerleştirileceği kanallar açılmaktadır. Kanalların açılması işlemi bu iş için özel olarak üretilen aletlerle yapılmaktadır. Daha sonra bu özel araçlarla açılmış olan kanallara saç kökleri uygun bir şekilde yerleştirilmektedir. Bu kökler yerleştirildikten sonra hassas bir şekilde ekim yapılan bölge sargıya alınmaktadır. Liposuction ameliyatlarında da olduğu gibi hastalar kısa bir süre içinde taburcu edilmektedir. 3-4 gün sonra ise doktor tarafından sargılar açılır ve yıkama işlemi gerçekleştirilir. Bir hafta içerisinde ise hasta normal görünümüne kavuşabilmektedir. FBM Tıp Merkezi’nde ise
Saç Ekimi
sayfasında belirtilen yöntemlere uygun olarak yapılabilmektedir.
Saç Ekimi Sonrası Yıkama İşlemi

Operasyon sonrasında yapılacak olan yıkama işlemi oldukça önemlidir. Bu işlemin çok büyük bir hassasiyetle yapılması ve dikkat edilmesi gerekmektedir. İşte bu sebeple de ilk yıkama işlemi uzman ekipler tarafından yapılmaktadır. Genelde 3 ya da 4 gün sonra yapılmakta olsa da doktorunuz size ilk yıkamanın ne zaman ve nerede yapılacağını söyleyecektir. Doktorunuzun söylediklerine dikkat ederek ilk yıkama işlemi için size belirtilen günde hastanede olmalısınız. Daha sonra yapacağınız yıkama işlemleri için ise doktorunuzun önerdiği şampuan ve kremleri kullanarak sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmeniz mümkündür.

#saç ekimi
#kişisel bakım
#tedavi
7 yıl önce