|

Sakarya Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Sakarya Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Sakarya ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Sakarya Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:34 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
24 Haziran 2018 Sakarya ili genel seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Sakarya ili genel seçim sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Sakarya ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Sakarya seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Sakarya seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Sakarya ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Sakarya milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Sakarya Seçim sonuçları sayfamız!

Sakarya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehri.

2016 yılı sonu TÜİK verilerine göre İl Nüfusu: 976.948'dir. 16 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 665 mahalle bulunmaktadır.[2]

Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölüm'ünde yer alır.

Sakarya'nın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik bulunmaktadır. Sakarya Nehri, Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz'e dökülür.

Sakarya'da ekonomisinde tarımın önemli bir yeri vardır. Hendek, Karasu ve Kocaali ilçelerinde fındık yetiştiriciliği mevcuttur.[3] Ayrıca mısır tarımı da yapılmaktadır. Sakarya'da sanayi son zamanlarda gelişmeye başlamıştır. Son yıllarda kurulan sanayi kuruluşları bu sanayileşmeyi daha da artırmıştır. Sakarya, bir milyona yaklaşan toplam nüfusuyla İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'in ardından Marmara Bölgesi'nin en büyük beşinci şehridir.

İttifak oyları nasıl sayılacak?

YSK kararına göre, seçime AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR girecek.

İttifak yapan partiler, oy pusulasında, ittifak unvanları altında yan yana yer alacak. Partilerin logoları, isimleri, genel başkanlarının adları ile partiler için ayrılan her sütunun altında, milletvekili adaylarının isimleri de belirtilecek.

Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

Birlikte yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde, önce Cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

İttifak alanı içerisinde, "EVET" mührünün, bir siyasi partiye ayrılan alana, hem bir siyasi partiye ayrılan alana hem de ittifak unvanı bölümüne, ittifak unvanı bölümüne taşacak şekilde, bir siyasi partiye ayrılan alana basılması halinde, bu oy pusulaları geçerli kabul edilecek ve sayım döküm cetvelinde o siyasi partinin cetveldeki sütununa işaretlenecek.

Bu haller dışında, yalnız ittifak alanı içerisine "EVET" mührünün basıldığı her durumda, bu oy pusulaları da geçerli kabul edilecek ve sayım döküm cetvelinde ittifakın ortak oyları sütununa rakamlar birden başlamak üzere, sırasına göre çizilmek suretiyle, ayrı ayrı işaretlenecek.

Aynı ittifak içerisindeki siyasi partilerin her birinin geçerli oyu, ittifakı oluşturan siyasi partilerin o seçim çevresinde tek başına aldıkları oy sayısına, ittifakın ortak oylarından gelen payın ilave edilmesiyle elde edilecek.

İttifak yapan her bir partiye ortak oylardan gelen pay, ittifak yapan siyasi partilerin tek başına aldıkları oyun bu partilerin toplam oyuna bölünmesiyle elde edilen katsayının ittifakın ortak oyu ile çarpımı sonucu elde edilecek.

#Sakarya Seçim sonuçları
#Sakarya seçim 2018
#genel seçim Sakarya 2018
#seçim sonuçları Sakarya
#Sakarya milletvekili genel seçim sonuçları
#Sakarya genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce