|

35 önemli ismi orada bitirdik

Kandil'e yönelik operasyona ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil’e ikinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık. İkinci operasyonda o liderler toplantısında 35 tane önemli isimi orada bitirdik. Biz sizin gibi ABD'den gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:40 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Muhalefeti de eleştiren Erdoğan, şu mesajları verdi:

Şimdi birileri çıkacak, ne diyecek? Şimdi bu alana, bu muhteşem topluluğa, söyleyeyim, 'fotoşop' diyecekler. Bu meydanda Maraş var, millet var, bütün renkleriyle Türkiye var.

BUNLARDA HER NUMARA VAR

Son günlerde Bay Muharrem'le ilgili çıkanları duyuyorsunuz değil mi? Sosyal medyada yayınlananları duyuyorsunuz değil mi? Bunlarda her numara var. Adam dershane işletmiş, oradaki görevlilerin sigorta primini ödememiş. Ne diyim ya? Bu adamlara, bu ülke teslim edilebilir mi? Onun için bunlara bir Osmanlı tokadı gerekir.

Bu terör örgütüyle el ele olan bir kişiyi ziyaret eden bu adayınız, buna nasıl eliniz oy verecek, nasıl eliniz buna uzanacak? Aynı şekilde Saadet Partisi, İyi Parti ve HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum, gelin bu yanlışa düşmeyin.

KARARI VERİNCE ADIMI ATARIZ

Bay Muharrem, 'Kandil'e bunlar gidemez, şuraya gidemez, buraya gidemez.' Biz, Kandil'i vurduk. 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve o liderler toplantısında da 35 önemli ismi orada bitirdik. Çoğu üst düzey 35 teröristi bir gece de etkisiz hale getirdik. Sen ne diyorsun, biz sizin gibi Amerika'dan gelecek telefonları beklemiyoruz, kararımızı verdiğimiz zaman adımı atarız. İşte Afrin'de de adımı öyle attık. Cerablus'ta işi bitirdik ve şimdi de Münbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Biz buyuz Bay Muharrem, Bay Kemal, siz bu işlerden anlamazsınız. Bu iş sizin işiniz değil.

  • 200 bin Suriyeli evlerine döndü
  • Erdoğan, Gaziantep'teki konuşmasında sınırötesi operasyonları hatırlattı ve şu ana kadar 200 bin Suriyeli'nin evlerine döndüğünü söyledi. Erdoğan, "Suriye'yi adım adım Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönebilecekleri bir yer haline getiriyoruz. Evlerine dönen Suriyeli sayısı 200 bini buldu. Münbiç anlaşmasının diğer safhasına geçtiğimizde buralara daha fazla Suriyeli kardeşimizin döneceğini biliyorum. Seçimlerin hemen ardından sınırlarımıza yakın yerlerden başlayarak tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz. 24 Haziran'da bize desteği verin başladığımız işi bitirelim" dedi.

KONU TERÖR OLUNCA SUSTU

İnce’nin yalan söylediğini belirten Erdoğan, “Bolca iftira attı, bolca haysiyet cellatlığı yaptı. Şimdi ben bir kez de Kahramanmaraş’tan Bay Muharrem’e soruyorum, bugüne kadar bölücü terör örgütüne dair çıkıp doğru düzgün bir laf etmedin. Konu terör olunca ya topu taca attın ya da örgütün diliyle konuştun” dedi. Terör bataklığını kurutup, milleti bu beladan tamamen kurtaracaklarını belirten Erdoğan, “Peki sen terörü kapısından ayrılmadığın, Edirne’deki provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Sen terör sorununu Suriye’nin kuzeyini bölücü örgüte bırakarak mı çözüme kavuşturacaksın? Sen terörle Afrin kahramanlarına dil uzatarak mı mücadele edeceksin? Sen terörü, bölücü örgütün siyasi uzantılarına koltuk vererek mi çözeceksin?” diye sordu.

Dükkan BİLE emanet edilmez

Muharrem İnce ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sorular yönelten Erdoğan, “Sen FETÖ’yu 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit eden alçakları sokaklara salarak mı bitireceksin? Kamuda ve okullarda tekrar başörtüsünü yasaklayarak mı bu ülkede özgürlükleri artıracaksın?” dedi. Devlet yönetmenin basiret, feraset, sabır, kararlılık, milletin emanetini yere düşürmemek için dirayet ve gerektiğinde kefeni giyip milletin önüne düşecek cesaret istediğini dile getiren Erdoğan, “Darbe şakşakçıları, tankların arasından sıvışanlar, bölücü örgüte şirinlik yapanlar, FETÖ’cülere 40 takla atanlardan devlet adamı olmaz. Emekçilerinin hakkına el uzatan haramzadelere, bırakın devleti dükkan bile emanet edilmez” ifadesini kullandı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğna
#PKK
#Terör
6 yıl önce