|

Adaylar bugün belli oluyor

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:01 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Seçimlerde yarışacak partiler bugün 17.00’ye kadar milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunacak.
Seçimlerde yarışacak partiler bugün 17.00’ye kadar milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunacak.

YSK kararına göre, seçime AK Parti, BTP, CHP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR girecek.

LİSTE HAZIRLAMA TELAŞI

Siyasi partiler, aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlayacak. Günlerdir oluşturulan komisyonlar kanalıyla aday tespitini sürdüren siyasi partilerde hafta sonu liste hazırlama telaşı en üst seviyeye çıktı. AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında oluşturulan üst kurul genel merkezin 8 ve 9’uncu katlarında hafta sonu listelere son şeklini verdi.

AK Parti’de aday adaylığı için toplam 7 bin 329 kişi başvuru yaptı. Elemeler sonucunda bu rakam 2 bin 100’e düşürüldü. Son değerlendirmelerin ardından listeye son şekli verilerek YSK’ya sunulacak. AK Parti listelerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyen BBP’li isimlerin de yer alması bekleniyor.

30 MAYIS’TA KESİNLEŞECEK

Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi Millet İttifakı’nda da hafta sonu liste mesaisi yaşandı. Milletvekili geçici aday listeleri, YSK’ca Resmi Gazete’de 26 Mayıs’ta yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 15.00’te sona erecek ve 23.59’a kadar itirazlar karara bağlanacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri 30 Mayıs’ta kesinleşecek.

#AK Parti
#BTP
#CHP
#HDP
#İYİ Parti
#MHP
#Saadet Partisi
#Vatan Partisi
6 yıl önce