|

Akşener CHP'nin tuzağını gördü, 'Gül' planına rest çekti!

CHP'nin İyi Parti için 15 vekilini istifa ettirmesi ve Meral Akşener'e adaylık yolunu açmasının perde arkasındaki büyük tuzağı Yeni Şafak ortaya çıkardı. Akşener'in yarı yolda bırakılarak Gül'ün öne çıkarılacağına yönelik çarpıcı iddialara Akşener, haberin yayınlanmasının hemen ardından yanıt verdi: "100 bin imza toplamaya başladım. Bana Gül için çekil derlerse çekilmem..."

Yeni Şafak
10:35 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 14:56 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Yeni Şafak, Akşener'e yönelik CHP'nin kurduğu seçim tuzağını bugün ilk sayfasına taşıdı.
Yeni Şafak, Akşener'e yönelik CHP'nin kurduğu seçim tuzağını bugün ilk sayfasına taşıdı.

Türkiye, 24 Haziran’daki seçimlere kilitlendi... Hemen her saat başı yeni bir gelişmenin yaşandığı süreçte, Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçen vekillerle ilgili farklı senaryolar da konuşulmaya devam ediyor.

Bu vekillerin, İyi Parti’nin TBMM’de grup oluşturmasının önünü açarak, Meral Akşener’in imza toplamaya gerek kalmadan Başkanlığa aday gösterileceği konuşuluyordu. Yeni Şafak’ın bugün ilk sayfasından duyurduğu haber ise süreçteki kirli senaryoyu gözler önüne serdi.

'Abdullah Gül'ü öne çıkaracaklar'

Haberde özetle, vekillerin imzasıyla aday gösterileceğini düşünen Akşener’in bu nedenle adaylık için gerekli olan 100 bin imzayı toplamayacağı, imza toplamak için gerekli zamanı kalmadığında da CHP’li vekillerde yarı yolda bırakılacağı vurgulanmıştı. Haberde ayrıca, Akşener’i devre dışı bırakan CHP’lilerin bu sürecin hemen ardından Abdullah Gül ismini öne çıkaracağı belirtilmişti.

Akşener'den jet yanıt

Yeni Şafak’ın yayınladığı haberin hemen ardından sabah FOX TV'den İsmail Küçükkaya'ya özel açıklama yapan Meral Akşener, haberde yer alan iddiaları doğrularcasına seçim sürecine ilişkin çok çarpıcı ifadeler kullandı.

"Herkes kendi adayı ile çıksın"

20 milletvekili sayısına ulaşmasına rağmen 100 bin imza toplamaya başladığını açıklayan Akşener, Abdullah Gül için herhangi bir şekilde geri çekilmeyeceğini de ilan etti.

"Bana Gül için çekil derlerse çekilmem” diyen Akşener, “Kendim de çatı aday olmam. Herkes kendi adayı ile çıksın. İttifak, Saadet ve DP ile milletvekilliği için olacak” şeklinde konuştu.

Tuzak uyarısı sonrası tuzak masası

Akşener daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Akşener'in görüşme sonrası yaptığı açıklamada 'tuzak ve hile' vurgusu yapması dikkatleri çekti. Akşener, "İyi Parti olarak tuzak ve hile kovma masası kurmayı düşünüyoruz. Sayın Karamollaoğlu ile uzun bir Türkiye değerlendirmesi yaptık. Görüşmelerimiz sürecek" dedi.


"Garip garip şeyler oluyor"

Öte yandan bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşananları 'Garip, garip olaylar oluyor' cümlesiyle niteledi.

Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

  • "YSK da gerekli takvimi oluşturuyor. Seçimlere 10 siyasi parti katılıyor. Garip bir senaryoyla da karşılaştık. Anamuhalefet partisinden 15 vekili bir başka partiye geçti. Bunun bir parti talimatı ile yaptıkları ortada. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı zaten yeterliliği gösteriyor. Bu millet kararını hiçe sayan operasyonun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz."
#Meral Akşener
#CHP
#İyi Parti
6 yıl önce