|

CHP’nin zor tercihi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını cuma günü açıklayacak. Haftalardır süren tartışmalar son bulacak. Ancak çatı aday projesi çöken CHP’de isim için ikilem yaşanıyor. İthal adaya taban tepkisi, parti içinden olması halinde ise hitap edeceği yelpazenin genişliği parti yönetimini düşündürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:07 - 2/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çatı aday projesi çöken CHP’de isim için ikilem yaşanıyor
Çatı aday projesi çöken CHP’de isim için ikilem yaşanıyor

Çatı aday modeli çöken CHP, cuma gününü işaret ettiği cumhurbaşkanı adayı olacak isim için ikilem yaşıyor. CHP’de ithal adayda tabanın tepkisi, parti içinden olması halinde ise hitap edeceği yelpazenin genişliği gibi hassasiyetler üzerinde duruluyor. Partisinin tam yetki verdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını cuma günü açıklayacak. Böylece, CHP’de haftalardır süren adaylık tartışmaları son bulacak. Kılıçdaroğlu’nun sır gibi sakladığı adayın kim olduğu merak edilirken, kulislerde İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adı konuşuluyor. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Didem Engin ise daha önce Kılıçdaroğlu aday olmazsa aday olacaklarını ilan etmişti. “Adayımızın illa CHP üyesi olma gibi bir belirlemeye ihtiyacımız yok” diyen Kılıçdaroğlu ithal adaya göz kırpmıştı. Kılıçdaroğlu’nun parti tabanından gelen tepkiler nedeniyle ithal adayı göze alıp almadığı cuma günü belli olacak.

HEM SAĞA HEM SOLA YAKIN ADAY

16 Nisan referandumunda hezimete uğrayan Kılıçdaroğlu’nun ikinci seçeneği ise CHP içinden olmazsa geniş bir seçmen yelpazesine hitap edecek bir ismi kamuoyunun karşısına çıkarmak. Çıkarılacak adayın AK Parti-MHP seçmeninden oy alması, hem CHP seçmenini sandıkta konsolide etmesi hem de HDP seçmenine sıcak gelecek bir isim olması ana muhalefet partisinin ideal adayı olarak tarif ediliyor. Erdoğan karşısında ikinci tura kalacak bir aday üzerinde ise özellikle duruluyor. Kılıçdaroğlu bu konuları karara bağladıktan sonra adayını açıklayacak.

CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Bütün planlamamızı yaptık. Cumhurbaşkanı adayımızı cuma günü saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz. Hazırlıklarımıza başladık, bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

#CHP
#Aday
#Seçim
6 yıl önce