Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıra Kandil ve Sincar'da

Yeni Şafak
23:06, 05/06/2018, SalıG: Güncelleme: 00:29, 06/06/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıra Kandil ve Sincar'da
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak Ereğli'de vatandaşlara hitap etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sıra Kandil'de, sıra Sincar'da. Benim ülkemi taciz, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine gideriz, gideceğiz." dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Seçim otobüsünde vatandaşlara seslenen Erdoğan, "
Ben sizi bugün çok farklı görüyorum. Ama bugün bana bir şaka yaptığınızı da anlıyorum. Bu muhteşem kalabalığı görünce, demek ki Zonguldak'a gelmediler, belli. 'Akşam nasıl olsa gelecek' dediniz. Geldik mi? Birlikte miyiz? Beraber miyiz?
" dedi.

Yeni bir dönem noktasında olunduğunu belirten Erdoğan, 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Bunu milletçe yapacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "
Benim sizden çok önemli bir isteğim var. Bir kardeşiniz, evladınız olarak birilerinin fitnesine, fesadına asla yüz vermeden, şu Rabiamız, bizim her şeyimiz. Öyle bir seslenin ki başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı şerifin son 10 günündeyiz. Buradan tüm Türkiye duysun, şu anda saat 11, hazırız değil mi?
" ifadelerini kullandı.
Alanı dolduran kalabalıkla beraber "
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet
" sloganı atan Erdoğan, "Bunu biz gerçekleştireceğiz. Nasıl? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu milleti bölemeyecekler, bu vatanı parçalamayacaklar. Yeri geldiği zaman biz Gabar'a, Cudi'ye, Tendürek'e F-16'larla ineriz. Bunların inlerine girdik mi?" değerlendirmesinde bulundu.
"Bay Muharrem, ben sökmedim apoletleri, yargı söktü, yargı"

Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

  • "Her ne kadar CHP'nin adayı gidip bir tanesini cezaevinde ziyaret ediyor, demek ki Sayın Muharrem'in türbesi orası. Oradan ziyaret edip de ne alacaksın? Kim bu adam? Sokağa dökülün deyip de benim 53 Kürt kardeşimi öldürenlerin faili değil mi? Onu ziyaret ediyor. Normaldir. Çünkü bunlar Ankara'dan İstanbul'a kol kola gitmediler mi? Şimdi de çıkmış milletin karşısında oy istiyor. Bay Kemal de aynı, bay İnce de aynı. Şimdi ince ince bir şeyler yapmak istiyorlar. Benim şu anda Afrin'de terör örgütlerine karşı mücadele veren o kahraman komutanımıza kalkıp da edepsizce, ahlaksızca saldıran bu kişiyle bunlar ele ele verdi. Ve ne dedi; 'Apoletlerini sökeceğim'. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Benim milletim sana yol verecek mi? Sen bir defa bu ülkede, bu hukuk devletinde bu işlerin nasıl yapıldığının farkında bile değilsin. 'Sen apoletleri sökersin de ben sökemez miyim?' diyor. Bay Muharrem, ben sökmedim apoletleri, yargı söktü, yargı."
"Şimdi sıra Kandil'de, sıra Sincar'da"

"İdam" sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda yargı devam ediyor. Bu yargı süreci içerisinde biz bir hukuk devleti mensubu olarak, yargı böyle bir konuda parlamentonun verdiği karar bu olursa, bana geldiğinde ben bunu onarım dedim. Çünkü biz, değerler silsilesi içinde kanı yerde bırakmayız." karşılığını verdi.

Afrin'de 4 bin 500 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Erdoğan, "Kaçtılar mı? Şimdi sıra Kandil'de, sıra Sincar'da. Benim ülkemi taciz, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine gideriz, gideceğiz. Artık o CHP'nin Türkiye'si yok. Artık AK Parti'nin iş başında olduğu bir Türkiye var. Biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik." diye konuştu.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026