|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz neyi alkışlayacaksınız?

Bursa'da iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türkiye'yi büyüttükçe karşımıza çıkan engeller arttı, işi darbe girişimine kadar götürdüler fakat biz milletimizle birlikte tüm saldırıları göğüsledik. Biliyoruz ki korkaklar zafer anıtı dikemez." dedi. Erdoğan, İHA'ların SİHA'ların yapılışına karşı çıkanlara "Siz neyi alkışlayacaksınız?" diye sordu.

Yeni Şafak
21:40 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:50 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da iftar programında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da iftar programında konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Biz Türkiye'yi büyüttükçe karşımıza çıkan engeller arttı, işi darbe girişimine kadar götürdüler fakat biz milletimizle birlikte tüm saldırıları göğüsledik. Biliyoruz ki korkaklar zafer anıtı dikemez.

Suriye’de Esed zalimi, diktatörü var. Bize sığınmak durumunda kalan Suriyeliler kardeşlerimizdir. Kardeşlerimize kapıyı kapatabilir miyiz?

CHP’liler tek partili dönemde ezanı Türkçeye çevirdi. Rahmetli Menderes aslına döndürdü. Menderes’i CHP ipe götürmedi mi?

Biz şimdi 'yerli, milli otomobil' diyoruz. Yerli, milli otomobilde karşımıza kim çıkıyor, CHP. Ne diyor? 'Bu Erdoğan, 20 sene geriden takip ediyor.' diyor Bay Muharrem. Bak sen daha çıraksın, çırak. Senin bizim hangi otomobili yaptığımızdan haberin bile yok. Biz elektrikli otomobil yapacağız Bay Muharrem.

Türkiye'nin potansiyelini harekete geçirip üretime, ihracata, istihdama dönüştüren bir iktidar olduğumuz gibi, aynı zamanda demokrasiyi de gerçek demokrasiye dönüştürerek bu ülkede milli birliği, beraberliği, dayanışmayı biz tesis ettik.

Kıraathane, okuma evi demektir. Amacımız buralara gençlerimizi, insanlarımızı doldurarak okuma kültürünü artırmaktır.

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuracağız, 5 milyon cilt kitap olacak. Çay, kek, kahve, internet... hepsi ücretsiz olacak bu kütüphanelerde

İstanbul Rami Kışlası'nı da 'Millet Kıraathanesi'ne dönüştüreceğiz, orada 7 milyon cilt kitap olacak.

Yahu İHA yapılır karşı çıkarsınız, SİHA yapılır karşı çıkarsınız. Siz neyi alkışlayacaksınız?

(Yerli otomobil üretimi) 2019'da prototip hazır olacak, 2021'den itibaren seri üretim başlayacak.

Milletimizin bu seçimlerde de kendi ülkesinin, halkının gelişmesine, kalkınmasına tahammülü olmayan bu müstemleke kafasını bir kez daha sandığa gömeceğine inanıyorum.

Kanal İstanbul'u yaptırmayız.' diyorlar. Yapacağız. İsteseniz de yapacağız, istemeseniz de yapacağız.

#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce