|

Ekonomi artık otoban hızında

Seçim sonuçlarını değerlendiren iş dünyası, Türkiye’nin daha hızlı şekilde büyümeye karar verdiğini dile getirdi. Ekonominin otoban hızına geçtiğine dikkat çekilen açıklamalarda; “Türkiye’nin bekası için tek yüre k olduk” denildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:51 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hasan Ali Cesur
Hasan Ali Cesur

İş dünyası, dünkü seçimlerin sonuçlarını sıcağı sıcağına değerlendirdi. İş dünyası temsilcisi oda ve dernek başkanları, büyük önem taşıyan 24 Haziran seçimlerinin başarıyla atlatılmasını sevinçle karşıladı. Türkiye’nin yeni dönemde daha hızlı büyüyerek yoluna devam edeceğine vurgu yapılan açıklamalarda, milletin hizmet yapan kadrolara sahip çıkıldığına dikkat çekildi. Açıklamalarda; Türkiye’nin dünden daha hızlı büyümeye ihtiyacı olduğu ifade edildi.


İSTİKRAR TERCİH ETTİK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’nin bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile büyük ve lider ülke olma yolunda, çok önemli bir eşiği geride bıraktığını söyledi. Avdagiç, “Türk halkı büyük sağduyusu ile bir kez daha fırtınalı ve belirsiz yollar yerine, istikrarlı ve güvenli rotayı tercih etmiştir” dedi. Türkiye’nin tıpkı 1950, 1983 ve 2002 seçimleri gibi son derece önemli ve stratejik bir seçim dönemini başarıyla ve güvenle tamamladığını vurgulayan Avdagiç, “Geçen 16 yılın tecrübesi ve ortaya konulan büyük başarılarla oluşan ekonomik birikim, artık Türkiye’yi yeni bir kulvara ve eşiğe taşımıştır. Bu eşik de 24 Haziran seçimleriyle birlikte başarıyla geçilmiştir. Tabiri caizse, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır”dedi.


BU DURAĞI DA GEÇTİK

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurahman Kaan ise “Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır; hayırlı uğurlu olsun” dedi. 24 Haziran seçimlerinin de diğer seçimler gibi çıktığımız güçlü Türkiye yolunda bir duraktı olduğunu belirten Kaan, “Bizler bu durağı sağ salim geçtik. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek için canla başla çalışma vaktidir. Seçim öncesi ve sırasında yapılan tüm siyasi manipülasyonlara ve seçim sonuçlarına dair tahriklere rağmen halkımız, vakur duruşu ve olgunluğu ile tüm dünyaya unutulmaz bir demokrasi dersi vermiş; Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek birleştiğini kanıtlamıştır” dedi.

  • Yerli ve milli olana sahip çıktık
  • ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Türk demokrasi tarihi açısından önemli bir adımı daha milletçe birlikte başarılı bir şekilde geçirdiklerini söyledi. Cesur, şunları kaydetti: “Kazanan demokrasimiz oldu. Seçim sonuçları aziz milletimizin yerli ve milli kavramlarına sahip çıktığını gösterdi. Halkımız istikrar ve istikbali önceleyerek mevcut kazanımlara sahip çıkmıştır. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni bir sürece girmiştir. Yeni hükümet sistemi ile birlikte karar mekanizmaları daha çabuk işleyecek ve uygulamalar da daha hızlı gerçekleşecektir” dedi.
#Ekonomi
#Seçim
#Türkiye
6 yıl önce