|

Güçlü Türkiye’nin yükseliş dönemi

Türkiye, yüz yılın seçimi 24 Haziran’da istikrarla büyümeye devam kararı verdi. Sandık başına giden 50 milyonu aşkın seçmen, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin ilk seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “evet” dedi. 15 yıllık iktidarında Türkiye ekonomisini yaklaşık dört kat büyüten Erdoğan, yatırım ve hizmetle oluşan refahın tabana yayılmasının karşılığını aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:48 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhur, hizmet edene sahip çıktı.
Cumhur, hizmet edene sahip çıktı.

Türkiye; cumhuriyet tarihin en önemli seçimi olarak nitelendirilen 24 Haziran seçimlerini geride bıraktı. “İstikrarla büyümeye devam” kararı veren seçmen Türkiye’yi geleceğe taşıyacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’in ilk lideri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “evet” dedi. Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin seçimlerden zaferle çıkmasında; son 15 yıllık iktidarında yaptığı hizmetler etkili oldu. Türkiye ekonomisini yaklaşık dört kat büyüten Erdoğan ve arkadaşları; yatırım ve hizmetle oluşan refahın tabana yayılmasının karşılığını aldı.

YATIRIMLAR VE ÜRETİMLE BÜYÜMEYE DEVAM KARARI

Sanayi, ticaret ve fin Kans alanlarında Türkiye’yi sırtlayan İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Mersin, Konya, Adana, Kocaeli, Kayseri ve Gaziantep gibi kentlerde Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde rakiplerine katlayan oy oranlarıyla birinci çıktı.

Yatırım, üretim, ihracat, istihdam, sosyal güvenlik ve sağlık gibi temel konulardaki başarısı nedeniyle seçimlerden zafer le çıkan Erdoğan’ın vizyonu ve hizmetleri partisinin seçimlerden açık ara birinci çıkmasını da sağladı. En yakın rakibi CHP’in iki katından fazla oy alan AK Parti Meclis’te çoğunluğa yakın milletvekili çıkardı ancak “Cumhur İttifak”ında birliktelik kurduğu MHP ile birlikte Meclis’te 350’ye yakın sandalye elde etti.

REFORMLAR “CUMHUR İTTİFAKI”NA EMANET

Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 350’ye yakın milletvekili ile yer alması, Türkiye’nin güçlü şekilde büyümeye devam etmesi için çıkarılması beklenen reformlarda Erdoğan’ın elini rahatlattı. Yeni Türkiye’nin yükselişine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde devam etmesi kararı veren seçmen, parti tabanlarında kısmen ayrışsa da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a olur vermesinin özel bir anlamı var. HDP’nin yüksek oy aldığı doğu ve güneydoğu bölgelerindeki on kadar ilde bile Erdoğan’ın oyları partisinin oylarını geçti. Bu tablo; Erdoğan’ın tartışmasız liderliğini gösteriyor.

HİZMETE DEVAM MESAJI

Bunda, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illeri de kapsayan cazibe merkezleri programı ile mega yatırımların etkili olduğunu söylemek mümkün. Yıllarca terör ve kaosla anılan bölge; son yıllarda sağlanan güven ve huzur sayesinde yeniden yatırım, ticaret ve ihracatla anılmaya başlandı. Katı milliyetçiliğin hüküm sürdüğü bölgede vatandaşı Türkiye ortak paydasına yeniden çekildiği yeni süreçte, bölgede sağlanan teşvik ve desteklerle yatırımların arttırılması bekleniyor. AK Parti’nin seçim vaatlerinde dikkat çeken “Hizmetlerin “Devamı” ve “Güçlü Türkiye” vurgusu da seçmenin “orta kader” ve “müreffeh bir gelecek” tercihi yapmasını sağladı.

  • Meclis’te kalmak önemli hale gelidi
  • Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan milletvekili olarak Meclis’e girdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekili adayı olmamışlardı. Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bakanlık sayısı düştüğü için ekonomiyle ilgili bakanlık sayısı da düşürülecek. Bu durumda kimlerin Erdoğan kabinesinde yer alacağı, hangi isimlerin Meclis’te milletvekili olarak devam edeceği büyük önem taşıyor
#Türkiye
#Seçim
#AK Parti
6 yıl önce
default-profile-img