|

HDP ile kol kola

7 Haziran 2015 seçimlerinden beri HDP ile aynı çatı altında buluşan CHP bu seçimde de geleneği bozmadı; İYİ Parti ve Saadet Partisi ile girdiği ittifaka HDP’yi de ekledi.

Nur Banu Aras
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
HDP'liler CHP yürüyüşüne katılmışlardı.
HDP'liler CHP yürüyüşüne katılmışlardı.

İttifaka ilişkin işaretler ardı ardına geldi. HDP Ankara, İstanbul, Mersin ve Muğla’da sürpriz bir şekilde aday çıkarmadı, çıkardıklarını da çekti.

Sonraki günlerde kamuoyu hem CHP’lilerin hem de HDP’lilerin açık ittifakı ilan ettiği itiraflarına tanık oldu.

  • Gönül ittifakı
  • İttifak tartışmaları devam ederken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldığı televizyon programında HDP ile yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağına yönelik soru üzerine şunu söyledi:
  • “İttifak telaşımız yok. Ama gönül ittifakı dediğimiz şey var. Seçmen oy vermek isterse nasıl ‘verme’ diyeceğiz. O yüzden bizim ittifakımız gönül ittifakı.” Aynı günlerde HDP’li Ertuğrul Kürkçü de “Eğer AK Parti Ankara’da kaybedecekse, bunun biricik nedeni HDP seçmeninin siyasi zekâsı, özgüveni ve olağanüstü siyasi tutarlılığı olacak” dedi.

İttifak milli görevimiz!

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan ise HDP ile ittifakı bir adım öteye taşıyarak, bunun kendileri için ‘milli bir görev’ olduğunu dile getirdi. Kılıçaslan, “Meşru zeminde herkesin politika yapmasını sağlamak bizim görevimizdir. Sorunun şiddetsiz çözümünden yana olan unsurların önünü açmak zorundayız. Onları barışçıl çözümler için zorlamamız, önlerini açmamız, desteklememiz gerekiyor. Bu bizim milli görevimiz. Milli olmak böyle bir şey. Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır” açıklaması yaptı.

#CHP
#HDP
5 yıl önce