|

15 Temmuz ve Gezi aynıydı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit edilişinin 4. yıldönümünde anıldı. Anma töreninde konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Türkiye’nin 2010 yılından itibaren düşmanları ve yerli işbirlikçileri tarafından hedefe koyulduğunu söyledi. Fidan, “Gezi ve 15 Temmuz aynı planın birer parçalarıdır” dedi.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
DHKP-C'li teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazı anma töreni düzenlendi.
DHKP-C'li teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazı anma töreni düzenlendi.

Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilişinin 4. yılı anma töreninde konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 2010 yılından itibaren Türkiye’nin düşmanları ve yerli işbirlikçileri tarafından hedefe koyulduğunu söyledi. Fidan, “17-25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimi, Gezi kalkışması aynı planın birer parçalarıdır” dedi.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında terör örgütü DHKP-C mensubu teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazı anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 2010 yılından itibaren Türkiye’nin düşmanları ve yerli işbirlikçileri tarafından hedefe oturtulduğuna dikkat çekerek, 15 Temmuz darbe girişimine kadar olan süreçte gerçekleşen terör eylemlerinin tek bir ortak noktadan yönetildiğine dikkat çekti.


BİR MEHMET SELİM GİDER BİN MEHMET SELİM DOĞAR

Fidan, terör olaylarının planlamasında kullanılan kişilerin sadece birer piyon olduğunu söyleyerek, “
Şehidimiz üzerinden bizi tehdit eden teröristlerin ağababalarına patronlarına sahiplerine, gözbebeği oğlunun şehadetinin birinci yılında Hakkı babamızın yine burada yaptığı konuşmayla cevap vermek istiyorum. Eğer ülkenin bölünmez bütünlüğü ve milletin birlik ve beraberliği söz konusuysa gerisi ayrıntıdır. Bir Mehmet Selim gider Bin Mehmet Selim doğar
” ifadelerini kullandı.

AYNI MERKEZDEN YÖNETİLDİ

Fidan şunları söyledi: “T
ürkiye Cumhuriyeti 2010 yılından itibaren düşmanları ve yerli işbirlikçileri tarafından açıkça ve pervasızca hedefe oturtulmuştur. Aynı yıl içerisinde bir takım siyasi ve sosyal mühendislik çalışmaları yürütülmüş ilerleyen süreçte düşünülen planlanan saldırıların alt yapısı hazırlanmıştır.
Aynı yıl içerisinde asker, sivil, bürokrat, iş adamı ve siyasetçi konumundaki yüzlerce çok sayıdaki kişiye yönelik kumpas, tezgah dosyaları hazırlanmaya başlanmıştır.

TÜRKİYE’YE TEHDİTLER DEVAM EDİYOR

Adı her ne olursa olsun tüm terör örgütleri aynı merkez tarafından yürütülmektedir, yönetilmektedir. Gezi Kalkışması, 17-25 Aralık, 15 Temmuz girişimleri aynı planın birer parçalarıdır
. Bu planlamanın uygulamasında kullanılan sadece basit bir piyondur. Tehdit geçmiş midir tehlike sona ermiş midir, tehdit geçmemiş tehlike sona ermemiş devam etmektedir.

Saldırı emri Yunanistan’dan

Başsavcı İrfan Fidan, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi talimatının Yunanistan’dan verildiğini söyledi. Fidan, “

Güya Berkin Elvan’ın intikamını almak, hakkını hukukunu korumak için adliyede şehidimizi rehin aldıklarını, eylem yaptıklarını söyleyen katiller acılı babayı bile dinlememişlerdir. Bu katillerin aldıkları talimat kan dökmektir. Şehidimize yönelik eylem talimatını Yunanistan’daki terör kamplarından verilmiştir

” dedi.

Fidan, “Gezi’de hayatını kaybedenlerden biri de ne yazık ki çocuk yaştaki Berkin Elvandır. Buradan ailesine tekrar başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

  • Alabora’ya vurgu yaptı
  • 2011 yılında Gezi’de başrol oynanan Mehmet Ali Alabora’nın yayınladığı “Ayaklan İstanbul” videosunu hatırlatan Fidan, “2011 yılının Ekim ayında ortada hiçbir gerekçe, haklı meşru hiçbir sebep yokken İstanbul ilinde Taksim meydanında şu anda firari olarak yurt dışında kaçak yaşayan bir şahıs tarafından ‘Ayaklan İstanbul’ isimli bir video yayımlanmıştır. Türkiye’ye yönelik saldırıların alt yapısı, ilmek ilmek örülmeye, işlenmeye başlanmıştır” dedi.
#Mehmet Selim Kiraz
#İrfan Fidan
#Türkiye
5 yıl önce