|

Hem lider hem Meclis güçlü olmalı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni sistemde hem liderin hem de parlamentonun güçlü olması gerektiğini belirterek, “Lider çok güçlü, parlamento zayıf olmaz. Parlamento güçlü, lider zayıf olmaz” dedi. Albayrak Medya Grubu’nu ziyaret eden Kurtulmuş, seçimlerde İstanbul’un belirleyici olacağına dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:42 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Kurtulmuş, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'a "Kudüs'ün Faziletleri" isimli kitabı hediye etti.
 Kurtulmuş, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'a "Kudüs'ün Faziletleri" isimli kitabı hediye etti.

Terörle mücadelenin Türkiye için varoluş mücadelesi olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Biz bölgenin kilit ülkesi olarak teröre asla müsamaha etmeyeceğiz. Terör örgütlerinin Suriye veya Irak’tan kaynaklı bir şekilde Türkiye’yi tehdit etmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Erken seçimlere sayılı günler kala, seçim bölgesi olan İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Albayrak Medya Grubu’nu ziyaret etti. Terörle mücadelenin Türkiye için varoluş mücadelesi olduğunu belirten Kurtulmuş, “Biz bölgenin kilit ülkesi olarak teröre asla müsamaha etmeyeceğiz” dedi.

Sınırımızın ötesinde önce DEAŞ’ı çıkardıklarını hatırlatan Kurtulmuş, “Birçok yeri darmadağın ettiler. Arkasından Suriye’de YPG diye bir örgüt çıkardılar. Oyunun adını çok iyi görmek lazım. Terör, bölgenin daha fazla bölünmesi için bir araçtır. Ve büyük ülkelerin kullandığı bir araçtır. Biz bölgenin daha fazla bölünmesini değil, birleşmesini savunuyoruz. Biz bu ülkede terör örgütleri üzerinden bir şey yapılmasına karşıyız. Terör örgütlerinin Suriye veya Irak’tan kaynaklı bir şekilde Türkiye’yi tehdit etmesine asla izin vermeyeceğiz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla kararlılığımız ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı operasyon da Kuzey Irak’ta devam eden operasyonun bir parçası. Türkiye burada kararlıdır” diye konuştu.


MECLİS NE DERSE O OLACAK

24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’nin güçlü bir parlamento sistemiyle yönetileceğini belirten Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığı modelinde yasama ve yürütme tamamen birbirinden ayrılacak. Eski sistemde hükümetin istemediği hiç bir madde Meclis’ten geçmiyor. Bir yerde yürütme yasamanın üzerinde güce sahipti. Şu anda Cumhurbaşkanı’nın yasa çıkarma yetkisi yok. Yasaların tamamını parlamento çıkaracak. Parlamentonun görevi yasama ve denetimle uğraşmak olacak. Sistemin doğası parlamentoyu güçlü kılıyordu. Bunun gereği yerine getirildi ve bütün illerde çok güçlü bir liste ortaya çıktı. 600 adayımızla birlikte her yerde, her seçim bölgesinde iddialı bir şekilde asılıyoruz” dedi.

GÜÇLÜ MECLİS ŞART

Güçlü lider ve güçlü parlamentoya işaret eden Kurtulmuş, “Parlamentonun çok güçlü olması lazım. Lider çok güçlü, parlamento zayıf olmaz. Parlamento güçlü lider zayıf olmaz. Yeni sistemin doğası yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı’na büyük yetkiler veriyor. Yasama olarak da Meclis’te büyük yetkiler veriyor. Meclis’i daha güçlü hale getiriyor. Güçlü Meclis olmak için güçlü adaylarla seçime girilmesi gerekiyordu. Bunun gereği yapıldı” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİ 16 NİSAN YOKMUŞ GİBİ DAVRANAMAZ

24 Haziran’ın hayati bir seçim olduğunu ifade eden Kurtulmuş şunları söyledi: “Bu seçim niçin hayati. Eski dönemlerde hükümet pazarlıkların olduğu, aylarca kurulamayan hükümetlerin olduğu dönemlerdi. IMF’nin kapısında 25 milyon dolar için dilenen bir Türkiye istemiyorum. Siyasi, ekonmik istikrar istiyorum. Bunun için de güçlü etkin bir yürütme mekanizması, cumhurbaşkanının kendi hükümetini kurduğu bir sistem istiyorum. Bu kararın uygulamasını 24 Haziran seçimlerinde yapacağız. Bazı muhalefet partilerinin milletvekileri bir araya geliyor ve ‘Eskiye geri döneceğiz’ diyorlar. Bir defa ‘Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar’ diye bir tabir var. Bu millet 16 Nisan’da bir irade ortaya koydu. Siyasetçi 16 Nisan yokmuş gibi davranamaz. 24 Haziran da 16 Nisan’ın bize verdiği yetki ile yeni bir sisteme geçiyoruz.”

DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR

“Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Eğer Türkiye ekonomisi yapısal olarak sıkıntılı bir durum olsaydı, faizlerden endişe edebilirdik. Türkiye geçen seneyle aynı büyüme hızını yakaladı. Makro dengelerde Türkiye gayet iyi. Böyle olmasaydı ben de endişe duyabilirdim. Olan çok açık bir şekilde kur krizi değildir. Kur krizi lafı, algı operasyonunun parçasıdır. Kurlar üzerinde oynayarak Türkiye ekonomisine diz çöktürmek ve hükümeti köşeye sıkıştırmak, operasyonun arkasında yatan budur.”

İstanbul seçimi belirler

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul’un 24 Haziran seçimlerindeki önemine vurgu yaptı. Siyasi hayatında İstanbul seçimlerine büyük önem verdiğini belirten. Kurtulmuş, İstanbul’un Türkiye seçimlerinin en hayati noktası olduğunu ifade etti. İstanbul’u alan partinin Türkiye’yi alacağına dikkat çeken Kurtulmuş, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ağırlık merkezinin İstanbul olacağını kaydetti. Kurtulmuş, İstanbul’la ilgili şunları söyledi: “Çıkardığı milletvekili sayısı itibarı ile de bu böyle. Meclis’in altıda birini İstanbul oluşturuyor. 98 milletvekili çıkarıyor. İstanbul’da kazanan Türkiye’de seçimi kazanmış olacak.”



#Numan Kurtulmuş
#Türkiye
#İstanbul
6 yıl önce