|

İkiyüzlüsünüz!

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçim kampanyası yasağı getiren Avrupa, HDP, CHP ve İP’ye propaganda için vize verdi. Muhalefet partileri Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka’da birçok etkinlik ve miting düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:24 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi’ne yönelik Türk siyasetçilerine seçim kampanyası yasağı getiren Alman makamları, HDP’nin öncekü gün Köln’de miting yapmasına göz yumdu. Neumarkt meydanında düzenlenen ve organi- zatörler tarafından on binlerce kişinin katılacağı öne sürülen mitingde, Köln polis sözcüsünden edinilen bilgiye göre, yaklaşık bin kişi yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi’ne yönelik Türk siyasetçilerine seçim kampanyası yasağı getiren Alman makamları, HDP’nin öncekü gün Köln’de miting yapmasına göz yumdu. Neumarkt meydanında düzenlenen ve organi- zatörler tarafından on binlerce kişinin katılacağı öne sürülen mitingde, Köln polis sözcüsünden edinilen bilgiye göre, yaklaşık bin kişi yer aldı.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı engelleyen ancak HDP başta olmak üzere muhalefet partilerine propaganda için vize veren Avrupa ülkelerinin “ayrımcılık karneleri” iyice kabardı. Avrupa'nın ayrımcılığının son örneği Köln’de önceki gün düzenlenen HDP mitingi oldu.

BÖYLE DEDİLER AMA!

Türkiye’nin seçim kararı alması ile birlikte Avrupa ülkelerinden açıklamalar peş peşe geldi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakanlara “Seçim için kampanya yapmaya gelmeyin” derken Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da “Etkinliklere izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas de, Rutte ve Kurz gibi konuşarak “Yabancı siyasilerin Almanya’da seçim kampanyası yürütmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

KENDİ KARARLARINI YOK SAYIYORLAR

Avrupa ülkeleri 'kampanya yasağı kararı' almasına rağmen CHP, İP ve HDP’nin seçim çalışmasına izin verdi. CHP, İP ve HDP’nin birçok milletvekili istediği gibi mitinglerde konuşma yaptı. HDP, Avrupa’nın değişik merkezlerinde miting yapmaya da devam edecek. HDP’ye Yeşiller ve Sol Parti de sınırsız destek veriyor. HDP’lilerin yanı sıra Alman parlamentolarında görev alan vekiller de Türkiye seçimleri için yapılan bu mitinglerde boy gösteriyor.

Bunlar siyasi kampanya değil mi?

  • Avrupa’nın çifte standardını belgeleyen HDP, CHP ve İP’in miting ve toplantıları şöyle:
  • * Almanya’da “24 Haziran seçimleri ile Türkiye’de ne yapılmak isteniyor?” etkinliğinde CHP Milletvekili Tufan Köse konuşma yaptı. “Dış Politika Semineri: Türkiye, AB ve NATO” programına CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen katıldı.
  • * Almanya’da “Demokrasi anlayışı“ konferansında İP Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, MYK Üyesi Fulya Yasemin, milletvekili aday adayı Eren Yakışır konuştu. “Kuşatılan Türkiye” konferansına İP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu katıldı.
  • * Almanya’da HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Maraşlılar buluşuyor” etkinliğinde Selehattin Demirtaş’a oy istedi.
  • * HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Almanya’da halk toplantıları ve dayanışma mitingi gerçekleştirdi.
  • * Fransa ve Almanya’da hafta sonları ‘Halk toplantıları” adı altında HDP eski milletvekilleri seçim propagandası yaptı.
  • * Fransa’da halk toplantısı adı altında HDP milletvekili Kemal Aktaş seçim propagandası yaptı.
  • * Hollanda’da HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız seçimlere ilişkin halk toplantısı gerçekleştirdi.
  • * Danimarka’da HDP’li Faysal Sarıyıldız ile seçim toplantısı yapıldı.
  • * Fransa’da HDP “Erdoğan’ı durdur” mitingi yaptı, HDP Avrupa Temsilcisi Eyyüp Faruk Doru ve HDP Milletvekili Garo Paylan konuştu.
  • * Almanya’da HDP, Köln mitingi düzenledi, HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP eski Milletvekili Turgut Öker, HDP Milletvekili Tuba Hezer, konuşma yaptı.
  • * 29 Mayıs’ta İtalya’da HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın katılımı ile 24 Haziran seçimlerine yönelik halk toplantısı yapılacak.
#​AK Parti
#Avrupa
#HDP
#CHP
#Almanya
#Fransa
#Hollanda
#Danimarka
6 yıl önce