|

Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. CHP örgütlerinin seçim döneminde çok iyi bir çalışma süreci yaşadığına işaret eden Kılıçdaroğlu," AK Parti 24 Haziran'da yüzde 7 oy kaybetti. Bu bizim için çok değerli" şeklinde konuştu. İstifa sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bizim partimizde gelenekler var. Partide ne olup biteceğine partililer karar verir" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
14:10 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 18:31 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Seçimden sonra ilk kez basın toplantısı düzenleyen
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçim döneminde örgütlerimiz görevlerini yerine getirdi. Tüm baskılara rağmen çok önemli görevler üstlendi parti teşkilatımız.

Örgütümüz toplumun üzerinde baskıyı kaldırttı ve AK Parti'ye 7 puan kaybettirdi. Bu, sıradan bir başarı değildir. Ben bu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 49,5 olan oyları, 42,5'e düştü bu bizim çok önemli bir sonuç.

Bu seçimin kaybedeni AK Parti'dir, kazananı demokrasidir.

"Anadolu'yu barıştırdık"

Millet ittifakını kurduk, toplumun gerginlikten uzak durmasını sağladık. Eski kavgaları bir kenara koyduk. Yan yana gelmez denilenleri yan yana getirdik, Anadolu'yu barıştırdık.

Sandıkların üzerine titredik, her sandığa sahip çıktık. Özellikle Orta Anadolu'da CHP'nin sesi daha gür çıkacak.

Ekonomide yangın var, Saray'ın çıkardığı tüm kararnameleri takip edeceğiz.

Soru-Cevap kısmı

- Erdoğan'ı seçim nedeniyle tebrik etmeyeceğim.

-(İstifa edecek misiniz?) Biz dış telkinlerle kendi politikamızı oluşturmayız. Bizim bir geleneğimiz var. Demokrasiye inanıyoruz. Bize bunu söyleyenler kendi partilerine baksın. Biz kendi aramızda oturup konuşuruz.

"İnce beklentinin altında kaldı"

- (İnce'nin aldığı oy ile CHP'nin aldığı oy arasındaki fark) Biz Muharrem Bey'in daha fazla oy almasını savunduk. Biz kendisinin tüm çalışmalarına katkı verdik. Eleştiri de yapmadık. Eğer İnce o oyları almasaydı sorun olacaktı. Kendisi de ifade etti, İnce beklentilerin altında kaldı.

- Arkadaşlara örgüt, il başkanları ve milletvekilleri konusunda talimat verdim; koltuk sevdalısı olan insanların bu partide yeri yok. Bireysel çıkar peşinde koşanların, koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yok.




#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Seçim
6 yıl önce