|

Küskünler bağımsız olarak seçime giriyor

14 Mayıs seçim tarihi yaklaşırken, siyasi partilerin milletvekili listelerinin yanı sıra YSK'ya bağımsız başvurular da yapıldı. Seçimlerde 53 ilden 168 isim bağımsız milletvekili adayı olurken, en fazla bağımsız adaylık başvurusu İstanbul ve Ankara’dan çıktı.

Yusuf Özdemir
04:00 - 15/04/2023 Cumartesi
Güncelleme: 01:02 - 15/04/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 53 ilde 168 isim bağımsız milletvekili olmak için Yüksek Seçim Kurulu’na adaylık başvurusunda bulundu. En fazla bağımsız adaylık başvurusu İstanbul ve Ankara’dan yapıldı. 19 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanacak milletvekili kesin aday listesinde bulunacak bağımsız milletvekili adayları, seçilmek istedikleri illerdeki oy pusulalarında yer alacak. ANAP, CHP, HDP’den Hakkari milletvekili seçilerek meclise giren Esat Canan da bağımsız aday olarak seçime girecek. Canan, 2017 tarihinde yürütülen terörle mücadele soruşturmasında gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı. AK Parti’nin Mardin’de iki defa büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdiği Mehmet Vejdi Kahraman da seçimlere bağımsız aday olarak girecek.

Kimi listeye giremedi kimi partisinden ayrıldı

AK Parti’den aday adayı olan ancak listede yer verilmeyen Prof. Dr. Yasemin Açık, MHP listesinde kendisine yer bulamayan MHP Elazığ eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban ile CHP’den İstanbul Milletvekili olan Ali Özcan Elazığ’dan bağımsız milletvekili adayı olduklarını açıkladı. Şanlıurfa’da CHP ile isimleri geçen Bucak aşireti üyelerinden Fatih Bucak ve Mustafa Hakkı Bucak da kendilerine listede yer bulamadı. İki isim de bağımsız olarak yarışacak. Bingöl’de DEVA Partisi’nden kopan Fesih Zeki Mert ile Van’da Zafer Şahin, Nazif Çetin, İdris Ahi ve Güven Tuğrul da bağımsız aday olmayı tercih edenlerden.





#Seçim
#Bağımsız adaylar
#Milletvekili adayları
#YSK
1 yıl önce