|

Muhalefetin Soros'ları çoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 7-8 günde yaşananların dahi kimlerin sürekli kumpas ve tezgah peşinde olduğunu gösterdiğini söyledi. Erdoğan, “Muhalefetin bu ülkede Soros’ları çoktur ve bunlar sadece içeriden değil, aynı zamanda dışarıdan destekli Soros’lardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini iyi biliyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 28/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir haftada yaşanan siyaset mühendisliği çabalarına dikkati çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir haftada yaşanan siyaset mühendisliği çabalarına dikkati çekti.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, muhalefeti kirli pazarlıklar yürütmekle suçladı, "Buradan ilan ediyorum, yine başaramayacaksınız” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bakmayın bazılarının AK Parti'yi 'tek adamlıkla' suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline, partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden, siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır. Bunları kim seçti, millet ve sen bunları ağlatarak, kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç ediyorsun, gönderiyorsun. Ama diktatörler bunu yapar.

TEZGAH PEŞİNDEKİLER GÖRÜLDÜ

Anamuhalefet partisi ve artık onun tabii müttefiki haline gelmiş bölücü örgütün güdümündeki partiyle, onlara sonradan eklemlenen bir başka partinin örtülü ittifakıyla da karşılaştık. Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken onlar kapalı kapılar ardında yürüttükleri kirli pazarlıklarla bu süreci sürdürmeyi tercih ettiler.

Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimize, kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin sürekli kumpas, tezgah, oyun peşinde koştuğunu göstermiştir. Herhalde bunların isimlerini vesaire açıklamaya gerek yok. Her şey zaten meydanda, hiç gerek yok.

MİLLET İBRETLE İZLİYOR

Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle güya siyaset yapanların durumunu benim milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu değildir. Bunu sakın gündeminizde bile tutmayın. Kim olursa olsun hiç önemli değil, asıl önemlisi bizim milletimize ne diyeceğimiz, milletimizle nasıl kucaklaşacağımızdır.

HİÇ BİRİNE FIRSAT VERMEDİK

Türkiye'de sosyal fay hatlarını derinleştirmek için uğraştılar. Başaramadılar. Türkiye'yi bölücü terör örgütünü kullanarak, çukurlara mahkum etmek istediler. Yine başaramadılar. Türkiye'yi FETÖ ihanet çetesiyle teslim almak istediler. Her seferinde başarısızlığa uğradılar. Türkiye'yi her fırsatta ekonomi üzerinden vurmak için uğraştılar, buna da fırsat vermedik.


KİM OLDUKLARINI BİLİYORUZ

Ellerinin, ayaklarının birbirine dolaşmasından anladığımız kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran'a bağladılar. Şunu unutmayın; muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur ve bunlar sadece içeriden değil, aynı zamanda dışarıdan destekli Soroslardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini de gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola.

YİNE BAŞARAMAYACAKSINIZ

Tüm güçlerini Türkiye'yi yönetmeye talip olmak üzere değil sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti'ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar ama işte buradan ilan ediyorum, yine başaramayacaksınız. Allah'ın izniyle yine başaramayacaksınız. Hangi kumpasları kurarlarsa kursunlar, şunu bilmeleri lazım ki en büyük tezgah, Rabbimin onlar üzerindeki oyunudur.

  • Bu tanım sana uyuyor aday ol
  • Muhalefetin millete söyleyecek sözü olmadığını belirten Erdoğan, “Bakıyorsunuz anamuhalefetin başındaki zat, kendilerine göre cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın. Niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Gel aday ol, niye olmadın? Halen arayıştasın. Bulamadın mı bir tane? Bulamazsın çünkü senden daha iyisi yok. Sende her numara var, akşam başkasın, sabah başkasın. SSK’yı ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenmek buysa nurun ala nur sende var. Rahatlıkla grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun. Çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır. Bunların ne projeleri ne vizyonları ne de renkleri var” dedi.

Destici ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme 1 saat sürdü. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Destici, “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşlerimi paylaştım. En başından Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz. Büyük Birlik Partisi ittifakın içinde nasıl olacağına karar vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Büyük Birlik Partisi’nin görüşlerine çok değer veriyor” dedi. Destici, “Seçime AK Parti listesinde mi gireceksiniz?” sorusuna ise “Zamanımız var. Bunu konuşup parti kurullarımızla bir karara bağlayacağız. En yakın zamanda kararımızı tüm kamuoyuyla paylaşacağız” cevabını verdi.

Daha çok refah özgürlük diyoruz

Yeni dönemde dünyayı herkes için daha yaşanabilir hale getirmenin mücadelesini vereceklerinin altını çizen Erdoğan, "Bütün bunlar için önümüzdeki dönemde 'daha çok demokrasi' diyoruz, 'daha çok özgürlük' diyoruz, 'daha geniş haklar' diyoruz. İşte bunun için önümüzdeki dönemde 'daha fazla refah' diyoruz, 'daha fazla zenginlik' diyoruz, 'daha büyük, ileri atılımlar' diyoruz. İşte bunun için önümüzdeki dönemde 'daha çok huzur, daha çok güven, daha çok yatırım' diyoruz. Türkiye'nin yeni döneminin; yürütmenin daha etkin, yasamanın bu noktada daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacağını da özellikle hatırlatmak isterim. Yeni dönemi 81 milyon vatandaşla inşa edeceğiz" dedi.

24 Haziran yeni bir milat olacak

Muhalefetin millete vaad ettiği bir şey olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Ecdadımıza hakaret ederek mi milletimize hizmet edecekler? Terör örgütleriyle kol kola gezerek mi ülkemizi güçlendirecekler? Her türlü karanlık oyunun başrolüne talip olarak mı devletimizin önünü açacaklar? Meclis’te birbirlerine milletvekili ikram ederek mi milli iradeyi yüceltecekler? Türkiye’yi buldukları her fırsatta yabancılara şikayet ederek mi karşı karşıya bulunduğumuz iç ve dış tehditlerin üstesinden gelecekler? Milletimiz, bir kez daha bunlara gerekli olan dersi inşallah verecek. Ben milletime inanıyorum, milletime güveniyorum. 24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacaktır, hiç endişe etmeyin” dedi.

#Seçim
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Muhalefet
6 yıl önce