|

PKK gizli ortak

Başbakan Yıldırım, “Millet İttifakı’nın dört tane resmi, bir gizli ortağı var. Gizli ortak HDP’dir, PKK’dır. Kobani olaylarında halkı isyana çağıran adam, şimdi CHP ile kol kola. Nasıl oluyor bu iş?” dedi. Yıldırım, İnce’yi de “O ancak polis memuruna küfür saymakla vaktini geçirir, başka bir iş bilmez bunlar” sözleriyle eleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:37 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Binali Yıldırım, 24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin hedeflerine daha hızlı ulaşacağını belirtti.
Binali Yıldırım, 24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin hedeflerine daha hızlı ulaşacağını belirtti.

Ankara’nın Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Sincan ve Polatlı ilçelerinde AK Parti’nin mitinglerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin hedeflerine daha hızlı ulaşacağını belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Piyasada adaylar var, dolanıyorlar. Bol bol konuşuyorlar, bol bol vaadde bulunuyorlar. Bu yıkım ekibinin adaylarının söylediklerine bakıyorsun, ortak bir noktaları var, o da ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı indirelim de ne olursa olsun.’ Peki buna güçleri yeter mi? Bu millet buna izin verir mi? Esasında ne tesadüf, bazı dost bildiğimiz ülkeler de aynı şeyi söylüyor, bunlarla aynı yere vurgu yapıyorlar. ‘Türkiye bizim için önemli de Tayyip Erdoğan olmasın.’ Sana mı soracak, bu millet senden mi emir alacak?

BUNLARIN HEPSİ HAYAL TÜCCARI

Adama sorarlar, bu ülkede 15 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüten iktidar kim? 15 yılda bin 245 yeni hastane, 20 bin kilometre bölünmüş yol yapan, 131 yeni üniversite kuran parti hangi parti? 84 bin yeni derslik açan iktidar hangisi? 258 yeni tünel yapan parti hangi parti? Dünyanın en büyük 6 projesini bitiren parti hangi parti? Say say bitmez. Ben burada bırakayım, gerisini de Muharrem İnce saysın, üç gün boyunca saya saya bitiremez ama kendi yaptığı işin bir tanesini söylesin.

Adaylar piyasada dolanıyor. Dolandıkça da kör düğüm oluyorlar. Çünkü yapacakları bir şey yok. Laf, laf, laf... Bol laf, icraat sıfır. AK Parti’nin eserleri saymakla biter mi? Diğer adayların bu ülke için yaptıkları en ufak bir eser var mı? Ne satıyorlar? Hayal satıyorlar hayal. Bunlar hayal tüccarları.

O ANCAK KÜFÜR BİLİR

(Muharrem İnce’nin TBMM Beşiktaş Misafirhanesi’ndeki telefonla görüştüğü görevli memura alınmayacak sözler sarfetmesi) O ancak polis memuruna küfür saymakla vaktini geçirir; başka bir iş bilmez bunlar. Ondan sonra çıkıp diyeceksin ki ‘Ben herkesin cumhurbaşkanı olacağım.’ Öyle yağma yok.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

(CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı) Bu ittifakın dört tane resmi, bir gizli ortağı var. Gizli ortakları söylemiyorlar. Gizli ortak HDP’dir, PKK’dır. Milletimin bunu bilmesini istiyorum. Bu ülkenin birliği, kardeşliği için büyük bedel ödedik. Terörle büyük mücadele verdik, şehitler, gaziler verdik. Birçok masum insanımızın çukur, hendek siyasetinde hayatını kararttı. Kobani olaylarında halkı isyana çağıran adam, şimdi CHP ile kol kola. Nasıl oluyor bu iş? Herkes aklını başına toplasın. İnşallah 24 Haziran’dan sonra sistem daha hızlı çalışacak, bürokrasi daha hızlı hareket edecek ve Türkiye gelecek hedeflerini eksiksiz yerine getirecek.

  • Bu işin şakası yok
  • Terörle mücadelede gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, Kandil’in terör örgütü için çok stratejik bir yer olduğuna işaret etti. Hava harekatıyla buradaki terör yuvalarını dağıtmanın mümkün olmadığını dile getiren Yıldırım, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nın benzerini Kuzey Irak alanında da yapmaya çok önceden başlamıştık. Bu operasyon, aylar önce daha seçim tarihi belli olmadan, planlanmış ve Kuzey Irak bölgesindeki önemli kritik yerlere birliklerimiz zaten konuşlanmıştı. Kuzey Irak’ta 11 geçici üs bölgemiz var. 400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor” dedi. Kandil’e düzenlenen operasyonlarla ilgili İran ile aralarında bir sorun olmadığını ancak İran’ın ortak operasyona sıcak bakmadığını vurgulayan Yıldırım, Kandil’e ilişkin kararlılık mesajı verdi: “Bu işin şakası yok. Zeytin Dalı ile Afrin’de yaptık, Fırat Kalkanı ile Cerablus-Azez arasında bunu yaptık, burada da yaparız.”

Hedefimiz beş sektör

Yıldırım, “Türkiye’yi, iktidarı açık darbeyle alaşağı edemediler. Terör örgütlerini, proje örgütlerini organize ederek, vesayet girişimleriyle, yargı darbesiyle Türkiye’yi dize getiremediler. Son olarak ‘Bir de ekonomi üzerinden gidelim’ diye karar verdiler ama o da iş görmedi, orada da başarılı olamadılar. Önümüzdeki dönemde beş hedef sektör üzerinde büyümeyi sağlamak istiyoruz. Bu beş sektörün biri makina imalat sanayi, ikincisi otomotiv, üçüncüsü kimya-ilaç, dördüncüsü elektronik, beşincisi gıda” ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım, başbakanlık görevinin sona ermesine ilişkin de “Ben dünyanın en mutlu insanıyım. Bazıları koltuk kapmak için on takla atıyor, kendini paralıyor, ben koltuğu teslim etmek için aynısını yapıyorum. Gönül rahatlığıyla, huzurla, bana verilen görev ve sorumluluğu mümkün mertebe eksiksiz yapmış olmanın huzuruyla inşallah bu süreci tamamlamış olacağız” dedi.

#Binali Yıldırım
#HDP
6 yıl önce