|

Avrupalı liderlerden Erdoğan'a tebrik telefonu

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak 24 Haziran'daki seçim zaferinden dolayı kutladı.

Yeni Şafak
19:14 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:39 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, 24 Haziran'daki seçim zaferinden dolayı tebriklerini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başarılar diledi.

Türkiye-Almanya arasındaki ilişkilere ivme kazandırma kararlılıklarını yineleyen iki lider, bu çerçevede üst düzey ziyaretlerin önemini de vurguladı.

Yunan liderden telefon

Yunanistan Başbakanı Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

Makedonya'dan tebrik telefonu
Makedonya Başbakanı
Zoran Zaev,
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'ndeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Makedonya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Zaev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında seçimde elde edilen zafer nedeniyle tebriklerini iletti.

Türkiye ile Makedonya arasındaki geleneksel iyi ilişkileri teyit eden ve karşılıklı ilginin bulunduğu tüm alanlardaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi temennisinde bulunan Zaev, "
Ülkelerimiz arasında bulunan geleneksel dostane ilişkiler, toplumlarımızın gelişmesi ve ülkelerimiz ile halklarımız arasında daha iyi gelecek inşa etme doğrultusunda yıllardır karşılıklı destek ve anlayış örneği teşkil etmektedir.
" ifadesini kullandı.

Zaev ayrıca, Türkiye ile uzun yıllar süren dostluk, karşılıklı destek ve iş birliği ruhu doğrultusunda, Türkiye'den Makedonya'nın NATO ittifakına tam üyeliği yönündeki hedeflerine destek beklediklerini kaydetti.

Theresa May'den tebrik telefonu

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

Merkel'den tebrik telefonu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.

Selman'dan tebrik telefonu

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Almanya
6 yıl önce