|

Sivas Seçim Sonuçları 2023: 14 Mayıs Sivas Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi Oy Oranları

2023 Sivas seçim sonuçları, ilçe ilçe oy oranları ve sandık sonuçları belli oluyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye genelinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçları için oy verme işlemi saat 17.00’de sona eriyor. Yaklaşık 60 milyon seçmenin oy verme işleminin sona ermesiyle 14 Mayıs Sivas seçim sonuçları ve ilçe oy oranları YSK tarafından açıklanıyor. Sivas Cumhur İttifakı oy oranı, Millet ve ATA İttifakı oy oranları da belli olacak. Sivas AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, diğer partilerin oy oranları ve çıkardıkları milletvekili listesi anbean Yeni Şafak’ta. İnteraktif İç Anadolu Bölgesi Sivas seçim sonuçları Yeni Şafak seçim sayfasında CANLI HARİTA olarak yayınlanacak.

19:00 - 14/05/2023 Pazar
Güncelleme: 21:53 - 13/05/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Sivas Seçim Sonuçları 2023
Sivas Seçim Sonuçları 2023
14 Mayıs İç Anadolu Bölgesi
, 28. Dönem genel seçim sonuçları, seçime katılan ittifakların ve partilerin oy oranları anbean haberimizde. Sivas'da seçime katılan toplam seçmen sayısı, açılan sandık sonuçları, toplam geçerli ve geçersiz oy oranları, ilçelere göre oy oranları ve partilere göre milletvekili dağılımı anlık, canlı Türkiye haritasında güncellenecektir.

2023 Sivas Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre açılan Sivas sandık sonuçları ve oy oranları anbean Yeni Şafak
sayfasında harita üzerinden güncellenecek. Takip etmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  • 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  • Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  • Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  • Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  • Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

14 Mayıs Sivas 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim Sonuçları

Türkiye geneli
için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre Sivas sandık sonuçları, parti oy sayısı, ittifak oy oranları ve milletvekili listesi Canlı olarak Yeni Şafak seçim sayfasında güncellenecek. Takip etmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

SEÇİMDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

Bir vatandaşın seçme hakkını kullanması zorunludur, vatandaşlık görevidir. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir.

2023 Sivas ilçe sonuçları ve oy oranları CANLI

HANGİ İL KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK?

Yüksek Seçim Kurulu'nun illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ve seçim çevrelerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, sayıların Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın 2022 yılı nüfus bilgileri esas alınarak hesaplandığı belirtildi. İstanbul'un 98 milletvekili ile 3, Ankara'nın 36 milletvekili ile 3, İzmir'in 28 milletvekili ile 2 ve Bursa'nın da 20 milletvekili ile 2 seçim çevresine bölündüğü kaydedildi.

28. Dönem Sivas Milletvekilleri Listesi

AK PARTİ SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Abdullah Güler

2- Hakan Aksu

3- Rukiye Toy

4- Rüstem Yüce

5- Serdar Öksüm

CHP SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Ulaş Karasu

2. Serdar İnce

3. Servecan Kaya

4. Lütfi Görkem

5. Bahattin Yavuz

İYİ PARTİ SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Celal Dağgez

2- Ahmet Bozdoğan

3- Serap Bozpolat Ayan

4- Merve Yıldız Yaray

5- Tolga Say

MHP SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 AHMET ÖZYÜREK

2 İLKER İPEK

3 KENAN ÇARBOĞA

4 MURAT SEVİNÇ

5 BAHADIR GÖKMEN

MEMLEKET PARTİSİ SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Mustafa Saçlı

2- Enes Bahşi

3- Fatih Büyükyağmur

4- Ahmet Selim Bıyık

5- Uğur Turan

Sivas ilçeleri, nüfusu, tarihi ve coğrafi konumu

Sivas, Türkiye'nin Orta Anadolu bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve ekonomik önemiyle öne çıkmaktadır. İlin tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanmaktadır ve Hititler, Asurlular, Medler, Persler, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Selçuklu Devleti gibi birçok farklı uygarlık tarafından etkilenmiştir.

Sivas ilinin coğrafyası, dağlık ve engebeli bir yapıya sahiptir. İlin en önemli doğal varlıkları arasında Yıldız Dağları Milli Parkı, Gökpınar Gölü, Tozanlı Yaylası, Çermik Kaplıcaları ve Altınyayla Yaylası gibi yerler yer almaktadır.

Sivas ilinin merkez ilçesi ile birlikte toplamda 17 ilçesi vardır. Bu ilçeler: Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Şarkışla, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara'dır.

Sivas'ın nüfusu 2021 yılı TÜİK verilerine göre 642.890'dır. İlin nüfus yoğunluğu 22 kişi/km²'dir. İlin nüfusu, son yıllarda hızla artmaktadır. Bunun en önemli nedeni, ilin ekonomik gelişmesi ve iş imkanlarının artmasıdır.

Sivas, sanayi ve tarım sektörleri açısından oldukça önemli bir ilimizdir. İlde bulunan tarihi zenginlikler ve doğal güzellikler turizm sektörünün de gelişmesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca Sivas, önemli bir kültür ve eğitim merkezi olarak da öne çıkmaktadır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ilde bulunan en önemli eğitim kurumlarından biridir.

Sivas, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, ekonomik potansiyeli ve eğitim olanakları ile Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer almaktadır.

2018 İstanbul Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

İstanbul cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Erdoğan oyların yüzde 50’sini alırken, Muharrem İnce İstanbul Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre oyların yüzde 36.9’unu aldı. Selahattin Demirtaş ise oyları yüzde 7,2’sini Meral Akşener oyların yüze 4,8, Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 0,9’unu aldı.

2018 İstanbul milletvekili genel seçim sonuçları

Cumhur İttifakı oy oranı % 51 olurken, AK Parti 51, MHP 8 milletvekili çıkardı. İstanbul seçim sonucu Millet İttifakı ise oyların yüzde 35,9’unu aldı ve CHP 27, HDP 12, İYİ Parti 8 milletvekili çıkardı.

2018 İstanbul'da hangi parti ne kadar oy aldı?

AK Parti % 42,7
CHP % 26,4
HDP % 12,7
MHP % 8,3
İY Parti % 8

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

24 Haziran 2018 Milletvekili seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, AK Parti % 42.6, CHP % 22.6, HDP % 11.7, MHP % 11.1, İYİ Parti % 10 oranında oy aldı. Milletvekili seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı.



#Sivas seçim sonuçları
#Sivas cumhurbaşkanlığı seçimi
#Sivas 2023 seçimi
#Sivas cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
#Sivas 2023 seçimi kim kazandı
1 yıl önce