|

1 hafta vadeli çek

Sarı-kırmızılılar fark için çıktıkları maçta beklenmedik bir tablo ile karşılaştı. Ukrayna ekibi Kuznetsov ve Zenjov'la iki farklı üstünlük yakaladı. İkinci yarıda oyuna giren Baros görüntüyü değiştirdi, skoru dengeleyerek G.Saray'ın tur şansını 26 Ağustos'taki rövanşa taşıdı

Abdullah Eğilmez
00:00 - 20/08/2010 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 20/08/2010 Cuma
Yeni Şafak
1 hafta vadeli çek
1 hafta vadeli çek

UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında kendi evinde Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımını konuk eden G.Saray, kendi seyircisi önünde sahadan 2-2 beraberlik ile ayrılarak rövanş öncesi oldukça riskli bir skor elde etti. Karşılaşmanın ilk net pozisyonunu Ukrayna ekibi yakaladı. 11'de savunmanın büyük hatasından yararlanarak boş pozisyon yakalayan Kuznetsov'un penaltı noktası üzerinden vuruşu üstten dışarı gitti. 22'de orta alanın solundan hızlı bir şekilde ceza sahasına giren Zenjov'un vuruşunu kaleci Aykut güçlükle çıkardı. 34'de sağ kanattan son çizgiye inen Zenjov'un pasında ön direkteki Kuznetsov'un vuruşu ağlarla buluştu: 0-1. 41'de sol kanattan yapılan ortaya arka direkteki Zenjov vurdu ve top ağlara gitti ve karşılaşmanın ilk yarısı Karpaty Lviv'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. G.Saray aradığı golü 59. dakikada Baros'un ayağından buldu. Kewell'ın soldan ortasında arka direkte kendini unutturan Baros isabetli vurdu ve top ağlara gitti: 1-2. 82'de Serkan Kurtuluş'un soldan ortasında top kaleye yöneldi ve kaleci Tlumak topu parmak uçları ile kornere çeldi. 84'te Arda'nın müthiş frikiğini kaleci Tlumak direğin dibinden çıkardı. G.Saray beraberlik golünü 86'da yine Kewell-Baros işbirliğiyle buldu. Kewell'ın yerden pasında arka direkteki Baros topu filelere gönderdi: 2-2. Son dakikalarda Servet'in kafası direkten döndü ve maç 2-2'lik skorla sona erdi.


Helvacı'dan şok sözler!

Sarı-kırmızılı takımın ikinci başkanı Mehmet Helvacı, taraftarın ilk yarıda 2-0'lık skor sonrası takımı yuhalamasına hak verdi. Kendisinin bile bazı maçlarda tepki gösterdiğini kaydeden Helvacı, “Takım kötü oynarken bazen ben bile çıkıp 'Yönetim istifa' diye bağırmak istiyorum. Bizim için ders almamız gereken bir maç oldu” dedi.


Misimoviç defteri kapandı

Uzun bir süredir Wolfsburg'un Boşnak yıldızı Misimovic'i transfer etmek için çaba sarf eden sarı-kırmızılılar'a kötü haber Wolfsburg'un Genel Menajeri Dieter Hoeness'ten geldi. Boşnak yıldızın takımda kalacağını açıklayan Hoeness, “Misimovic bizim için çok önemli bir oyuncu. Onun yerini doldurmak kolay olmazdı. Bu yüzden kendisini satmaktan vazgeçtik” dedi. Bu transferin gerçekleşmemesindeki en büyük nedenin, Juventus'un Diego'yu satmaktan vazgeçmiş olması gösteriliyor.







14 yıl önce