|

100 trilyona rüya takım kuruldu

G.Saray kötü bir sezonun ardından yaptığı flaş transferlerle sezona bomba gibi girdi. Elano, Keita, Leo Franco, Gökhan Zan, Mustafa Sarp ve Rijkaard'la sağlanan bu değişim için bir servet harcandı.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 9/08/2009 Pazar
Güncelleme: 03:38 - 9/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
100 trilyona rüya takım kuruldu
100 trilyona rüya takım kuruldu

Geride kalan sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları'nda taraftarına tam bir hayal kırıklığı yaşatan G.Saray, sezona bomba gibi bir kadroyla giriyor. Gectiğimiz sezon sakatlıklar nedeniyle kadro kuramayan ve bunun sıkıntısını çok çeken sarı-kırmızılı takımda şimdi her mevkiinin birbirinden kaliteli 3 alternatifi bulunuyor. Sezon öncesi çıktığı UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında Kazakistan temsilcisi Tobol ve İsrail'in Maccabi Netanya takımı ile oynadığı maçlarda güç gösterisi yapan Aslan, İsrail takımı karşısında tarihinin en farklı skorunu alırken rakiplerinin de gözünü korkuttu.


TALLİNN TART'I FARKLI GEÇTİ

G.Saray'ın rüya takımı oluşturması için kasasından bir servet çıkması gerekti. Sarı-kırmızılılar Leo Franco, Gökhan Zan, Mustafa Sarp, Keita ve Elano ile birlikte Frank Rijkaard ve teknik heyetine sahip olabilmek için 50 milyon euroyu aşkın bir bedeli gözden çıkardı. Öte yandan G.Saray'ın Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Tallinn Estonya Ligi 22. hafta karşılaşmasında, lig sonuncusu Maag Tammeka Tart'ı 6-1 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Levadia Tallinn'in gollerini Neemelo, Saarelma, Zelinski (3), Nahk kaydetti.


G.Saray'dan sıcak başlangıç

Sezona UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde 4 maç yaparak başlayan G.Saray Turkcell Süper Lig'de ilk randevusuna bugün Gaziantep'te çıkacak. Sarı-kırmızılıları 19.30'da oynanacak maçta rakip kadar maç saatinde 30 derece olması beklenen sıcak havada zorlayacak. G.Saray'da sakatlıkları süren Mehmet Topal'la Linderoth yok. Forvette Baros, Keita, Kewell üçlüsü oynayacak.



15 yıl önce