|

15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz

Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, pazar günü koşulacak Vodafone İstanbul Maratonu öncesi yaptığı açıklamada sporun, sanat ve sosyal sorumluluklarla iç içe olduğunu belirterek, “Bu yıl 'Şehitlerimiz' için koşacağız. Yenikapı coşkusunu tekrar yaşayacağız. Cumhurbaşkanımız'ın da söylediği gibi biz bir olduktan sonra, iri ve diri olduktan sonra, yapamayacağımız hiçbir iş yok. Bu organizasyon da onlardan biri” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 02:07 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Pazar günü koşulacak olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu bu yıl bambaşka duygularla, bambaşka bir heyecanla gerçekleştirilecek. Yeni Şafak'ı ziyaret eden Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, organizasyonla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özbayraktar, “Her gün milyonlarca kişi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçiyor. Orada neler yaşandığını unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Orada şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Birçok gazimiz var. Gerçekten bir kahramanlık destanımız var. Tabii ki böyle bir organizasyonun da bu olayın unutulmamasına hizmet edilmesi gerekiyor. Her sene bir de halk koşumuz var. Bu koşuyu da bu sene 'Kahramanlar Koşusu' olarak adlandırdık. Kahraman halka ithafen bunu söylememiz gerekiyordu” diye konuştu.



“BİR OLURSAK HERŞEYİ BAŞARIRIZ"


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir çok kurumuyla beraber maraton için çalıştıklarını söyleyen Özbayraktar, "Ben de şu an bu organizasyonun yarış direktörü olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumlarına teşekkür ediyorum. Çünkü İstanbul'un değişik kurumlarından toplam 9 bin kişi bu işle alakalı çalışıyor. Bu çok önemli. Bir sinerji meydana getirdiğimizi düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanımız'ın da söylediği gibi biz bir olduktan sonra, iri olduktan sonra, diri olduktan sonra, herşeyi yaparız. Bu organizasyon onlardan bir tanesi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.



“ALTIN KATEGORİDE KOŞUYORUZ”


Vodafone İstanbul Maratonu'unun özelliklerinden de bahseden Genel Müdür İsmail Özbayraktar, “İki özellik var. Bir tanesi sosyal boyutu, ikincisi de uluslararası takip edilen bir maraton olması. Altın kategoride koşuyoruz. Hem Uluslararası Atletizm Federasyonu hem de Uluslararası Atletizm Birliği'ne üye olan bir maratonuz. 2014 yılında yaptığımız düzenlemelerle 2017 yılına kadar altın kategoride koşulmasını garantiledik. Bir de bunun sosyal boyutu var. Buna da 'Kahramanlar Koşusu' tarafından bakıyoruz" ifadelerini kullandı.



YEŞİL MARATON


Yeşil maratonda geri dönüşümlü materyaller kullandıklarından da bahseden Spor A.Ş Genel Müdürü, “Bununla beraber oraya gelen sporculardan yeşil maratona bağışta bulunarak maraton hatıra ormanında dikili bir ağaçlarının olmasını sağlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş yeşile de çok önem veriyor. Bu konuda uluslararası camiadan çok teşekkür aldık. Bu bizi mutlu ediyor” diye konuştu.








Majör maraton listesine geçmek istiyoruz


Genel Müdür İsmail Özbayraktar, altın kategoride olan yarışın Majör Maraton seviyesine alınması için çalıştıklarını söyledi. Özbayraktar bu konuda yaptığı açıklamada, "Majör maraton aslında yazılı bir şey değil. Kuralı yok. Bu New York Maratonu, Berlin Maratonu, Paris Maratonu, Tokyo Maratonu'nun olduğu gibi bir birlik. Bizden iki şey bekliyorlar.



Birincisi çipli koşucu sayısının artması. İkincisi de seyirci sayısının artması. Bizim Bakırköy'e kadar uzanan bir parkurumuz var. Ve o parkurda özellikle elit atletler bunu çok söylüyorlar, 'Zeytinburnu'ndan sonra kendimizi çok yalnız hissediyoruz' diyorlar. Veya '20. kilometreden sonra kendimizi yalnız hissediyoruz' diyorlar. Orada 1 kişinin bile kenardan bir alkış tutması, bir motivasyon kaynağı sergilemesi, onları inanılmaz motive ediyor. Bu çok önemli. Sporcular motive oldukları zaman da hem yarışımızın değeri, hem de kalitesi artıyor. Onun için 'ben 1 kişiyim, ne yapabilirim' demesinler. Özellikle o günün de özelliğiyle ilgili ay-yıldızlı bayraklarıyla, tişörtleriyle bütün parkur boyunca bütün İstanbullular'ı bu organizasyonumuza bir şekilde katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



MARATON FUARI


Maraton Fuarı diye başladıkları işin şu an spor maraton fuarı noktasına geldiğini belirten Özbayraktar, “Sinan Erdem Spor Salonu ile Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nu tünelle birleştirdik. Fuar iki salonda birden olacak. Okçuluktan tutun da birçok branş yer alacak. Fenerbahçeli ve Başakşehirli futbolcular da gelecek. Bu bizi çok mutlu ediyor. Her geçen yıl daha da büyüyor ve büyüyecek de. Burada hem insanlar hem de spor branşları kendilerini ifade ederken, birçok sivil toplum kuruluşu da fuarda yer alıyor. Sanatçı ve sporcu dostlarımız da katılıyorlar. Onlar da bu senenin vereceği mesaj nedeniyle bizimle birlikte olmak istediler. Herkesi maratona davet ediyoruz” dedi.



Yenikapı ruhunu tekrar yaşayacağız


Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun 15 Temmuz Şehitleri için çok önemli mesajlar verecek bir organizasyon olacağını söyledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çok önemli bir sembol olduğunu belirten Bayraktar, "Yenikapı ruhunun tekrar yaşanmasını istiyoruz. Millet olarak bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, tanıyan bir milletiz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden her geçtiğimizde de bunu hatırlamalı, unutmamalı ve unutturmamalıyız. Bizimle aynı bakış açısındaki futbol kulüpleri bizi kırmadılar. Maçlar öncesi '15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz' tişörtlüyle ısınmaya çıktılar. Sizlerin aracılığıyla onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Maraton günü alana hepsini bekliyoruz.



Cumhurbaşkanımız her zaman söylüyor, biz de bunu bir ilke olarak alıyoruz. Bir olduğumuz zaman, iri olduğumuz zaman, diri olduğumuz zaman, bu milletin önünde durabilecek hiçbir güç yok. Biz yeter ki kendimize inanalım, güvenelim. Bu manada özellikle bu tarz organizasyonların birlikteliğimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah orada da söylemlerimizle tek bayrak, tek devlet, tek vatanın olduğu ve bir olduğumuz bir gün gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.



KAHRAMANLAR KOŞUSU Şehitler Köprüsü'nden başlayacak


Özbayraktar, maratondaki parkurlar hakkında da bilgiler verdi. Özbayraktar, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen öncesinden başlayan ve Vodafone Arena'ya kadar uzanan 'Kahramanlar Koşusu' parkuru 8 kilometre. 10 kilometrelik çeyrek maraton statüsünde olan çipli koşu da İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona eriyor. Balat'tan dönerek tekrar İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin karşısında biten parkur 15 kilometre. 42 kilomatrelik olan ise, yine aynı güzergahtan devam edip Bakırköy'e kadar uzanıyor, daha sonra Sultanahmet'te sonlanıyor” dedi.



Çipli koşulara kanalize edeceğiz


Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, yarışa katılan herkesi zaman içinde çipli koşulara kanalize etmek istediklerini söyledi. 2015'te çip sistemini satın aldıklarını ve Spor A.Ş Timeing ekibini kurduklarını ifade eden Özbayraktar, “Timeing ekibini kurmamızın sebebi Hollanda ve Fransa'dan çip operatörleri maratonumuzu ölçmeye geliyordu. 60 arkadaşımıza eğitim aldırdık ve koşularımızı kendimiz ölçmeye başladık. Eğlence koşuları düzenledik ve 7-8 kilometrelik mesafeleri çipli olarak koşturmaya başladık. Çip motivasyonu sağlayan bir araçtır aslında. 8 kilometrelik Kahramanlar Koşusunu koşan bütün vatandaşlarımızın zamanla çipli koşulara kanalize olmasını istiyoruz" diye konuştu.



ELİT ATLET REKORU KIRILDI


Pazar günü gerçekleştirilecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na Türkiye, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna gibi birçok ülkeden 90 elit atlet katılacak. Bu rakamla, maratona elit atlet bazında rekor katılım sağlanacak. İki kıtayı birleştiren tek maraton özelliğini taşıyan yarışta mücadele edecek 90 elit atletin 28'ini Türk sporcular oluşturacak. Erkeklerde Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat, Vincent Kiprop Chepkok, Etiyopyalı Shura Kitata Tola, Tariku Jufar Robi, Birhanu Gedefa, Ukraynalı Olekandr Sitkovskyy, Cibutili Mümin Gala, kadınlarda ise Etiyopyalı Fatuma Sado, Sechale Dalasa, Kenyalı Agnes Barsosio ve Litvanyalı Diana Lobacevske maratonda yarışacak önemli isimler olarak dikkati çekiyor.





#15 Temmuz Şehitleri
#İsmail Özbayraktar
#İstanbul Maratonu
7 yıl önce