|

Alanya’nın galibi Sam Bennett

Bu yıl 54.’sü düzenlenen ve Alanya-Antalya etabıyla devam eden Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda, ikinci etabın galibi Bora-Hasgrohe takımından Sam Bennett oldu. Belçikalı sporcu bu sonuçla, bugünkü Fethiye-Marmaris etabında turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı.

Ergün Balcı
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:30 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İkinci etabın galibi Bora-Hasgrohe takımından Sam Bennett oldu
İkinci etabın galibi Bora-Hasgrohe takımından Sam Bennett oldu

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TOUR 2018) 154.1 kilometrelik Alanya- Antalya etabını, Bora Hansgrohe takımından Belçikalı Sam Bennett 3 saat 24 dakika 37 saniye ile kazandı. Yarışta bisikletçiler Alanya Kalesi ve Damlataş Mağarası geçişinin ardından etabın ilk kaçış grubu oluştu. Caja Rual Takımı’dan Zabala Lopez Josu, Sport Vlaanderan- Baloise’den Sprengers Thomas, Türkiye’den Onur Balkan ve Manzana Postobon’dan Orjuela Gutıerrez Fernando atak yapıp ön grubu oluşturdu. Dörtlü grup önce 1 dakika, ardından 2 dakika 24 saniye kadar fark yaptı. 36. kilometre geride kalırken, bisikletçilerin ortalama hızı 49 kilometre olarak ölçüldü. Bisikletçiler Manavgat’ı katederken, tekrar Side yönüne dönüp bir tur attıktan sonra yeniden Antalya istikametine yöneldi.


TURKUAZ MAYO SAM BENNET’İN

Side’den çıkıldıktan sonra sıcak havaya rağmen yarışta bisikletçiler startın 1 saat 52 dakika sonrasında ortalama 46 kilometre hıza ulaştı. Finişe 62 kilometre kala öndeki dörtlü grupla ana grup arasındaki zaman farkı da 1 dakika 10 saniyeye yükseldi. Alanya-Antalya etabının sonunda etap birinciliğini elde eden Sam Bennett bir önceki etabın birincisi Maximiliano Richeze Ariel’den turkuaz mayoyu aldı. Fethiye-Marmaris etabında turkuaz mayoyu Bennett giyecek. Etapta ikinciliği Alvaro Jose, üçüncülüğü ise Simmone Consonni elde etti. Türkiye Milli Takımı’ndan Onur Balkan da Türkiye güzellikleri klasmanında zirvedeki yerini korudu 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na bugün düzenlenecek 137.2 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı ile devam edilecek.

#Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
#Sam Bennett
6 yıl önce