|

Alex gider 10'lar gelir

Aykut Kocaman'ın yeni sezonda sözleşme yenilenmesi düşünülmeyen Alex'in yerine Toulouse'da forma giyen Capoue ve St.Etienne'in kaptanı Matuidi'den birinin transferini istediği öğrenildi

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 5/11/2010 Cuma
Güncelleme: 02:57 - 5/11/2010 Cuma
Yeni Şafak
Alex gider  10'lar gelir
Alex gider 10'lar gelir

Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmesi sona erecek kaptan Alex ile yolların ayrılması planlanırken Brezilyalı oyuncunun yerine transferi düşünülen yıldızların isimleri de ortaya çıktı. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın sezon başında istediği ancak transferi gerçekleşmeyen isimlerin Toulouselu Etienne Capoue ve St.Etienne'de forma giyen Blaize Matuidi'den biri olduğu öğrenildi. Fenerbahçe'nin Kocaman'ın da kadroda düşünmediği Alex ile yeni sözleşme imzalamayıp yerine Capoue ve Matuidi'den birini transfer etmeyi planladığı belirtildi.

Toulouse'da forma giyen 22 yaşındaki Capoue orta sahanın sağında veya göbekte ofansif ve defansif rol üstlenebiliyor. Temposu son derece yüksek olan, uzun boyu ve bacaklarıyla dikkat çeken Capoue'nin bonservisi 9-10 milyon euro civarında. Blaize Matuidi ise Kocaman'ın yaklaşık 2 yıldır takip ettiği bir isim. Troyes'den 2007'de 4 milyon euro karşılığında St.Etienne'e geldi. St.Etienne'in dinamosu olan 23 yaşındaki oyuncuyu Arsenal Menajeri Arsene Wenger de yakından takip ediyor. Bonservisi ise 12-13 milyon euro civarında.


3.5 milyon euro için temel atıyor
F.Bahçe Kaptanı, sözleşmesini uzatmak için 2008'de uyguladığı taktiği izliyor. Alex, açıklamalarıyla yönetime medya ve taraftar yollu kalma mesajları iletiyor.

Sarı-lacivertli kulüpte sezon sezonunda sözleşmesi sona erecek kaptan Alex, F.Bahçe'de kalmak için ince taktikler uyguluyor. Brezilyalı yıldızın takımda kalmak için bu sezon ve daha önce izlediği yolda benzerlikler göze çarpıyor. 2008 Ocak ayında sözleşmesinin sonu yaklaşınca sitesindeki yazısında yönetime mesajlar ileten Brezilyalı futbolcu, “F.Bahçe ve taraftarı çok seviyorum. Gerekirse Türk olurum. Ancak yönetimden bana karşı olumsuz şeyler hissediyorum” diyerek taraftarın desteğini almış ve yıllık ücretini 2 milyon dolardan 3.5 milyon euroya çıkararak 2 senelik yeni sözleşme imzalamıştı. Sözleşmesinin bittiği sezonda yine yönetimden olumsuz sinyaller alan Alex, yine aynı taktiği güderek benzer açıklamalar yapıyor. Ocak transfer dönemi yaklaştıkça açıklamalarını sıklaştıran Alex ilk olarak “Brezilyadan 2-3 klüpten teklif aldım” sözleriyle yönetime mesajını iletmeye başladı.

AYNI SENARYO YİNE SAHNEDE

Brezilyalı yıldız 6-2'lik Kasımpaşa maçı sonrası ise “Kendimi Türk gibi hissediyorum‚ Beşiktaş'a, G.Saray'a gideceğim söyleniyor; bu kesinlikle doğru değil‚ Türkiye'de F.Bahçe'den başka takımda oynamam. F.Bahçe taraftarı bilsin ki sahada F.Bahçe için mücadele eden, sürekli takımını düşünen bir kaptanları var” diyerek ikinci mesajını da taraftar yollu iletti. Belli bir süre sonra çıkan haberler sonrasında kulüpten “yönetimimizin sözleşmesini uzatmak konusunda Alex ile bir görüşmesi olmamıştır” diye açıklama yapıldı. Bunun üzerine çok geçmeden Alex'ten yeni bir açıklama daha geldi: “Sezon sonunda Palmeriasa gidebilirim...”


13 yıl önce