|

Alex, Luxemburgo'yu Fenerbahçe'ye istiyor

Gönlündeki teknik direktörü açıklayan Fenerbahçe Kaptanı, “Çünkü Luxemburgo benim için en iyi hoca. Çünkü ben hücum futbolunu seviyorum” diye konuştu

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 7/06/2010 Pazartesi
Güncelleme: 03:43 - 7/06/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Alex, Luxemburgo'yu Fenerbahçe'ye istiyor
Alex, Luxemburgo'yu Fenerbahçe'ye istiyor

Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör Christoph Daum ile yolları ayırıp takımın başına sportif direktör Aykut Kocaman'ın getireleceği iddiaları ortaya atılırken kaptan Alex, Brezilya'da bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Ülkesinde yayın yapan www.folha.com adlı internet sitesiyle röportaj yapan Alex, Türkiye'deki yaşantısından F.Bahçe'nin yeni teknik direktör seçimine kadar bir çok konuda çarpıcı sözler sarfetti. Kendisine sorulan 'en iyi teknik direktör kim' sorusuna 'Wanderley Luxemburgo' cevabını veren tecrübeli oyuncu, F.Bahçe'nin başında da eski hocasını görmek istediğini söyledi. Daha önce birlikte çalıştığı eski teknik direktöründen övgüyle söz eden ve Luxemburgo ile F.Bahçe'de çalışmak istediğini açık açık dile getiren F.Bahçe Kaptanı, “Çünkü kendisi benim için en iyisi. Scolari de iyidir ama futbol anlayışı bana uymuyor. Çünkü ben hücum futbolunu seviyorum. Bu yüzden Luxemburgo'yu F.Bahçe'nin başında görmek isterim” ifadelerini kullandı. Alex'in uzun süredir twitter de konuşmalar yaptığı Luxemburgo, şu anda Brezilya'nın Atletico Minero Kulübü'nü çalıştırıyor.


Derbi atmosferi Avrupa'yı felç ediyor

Türkiye'deki derbi karşılaşmaları öncesinde ve sonrasında yaşananları değerlendiren Fenerbahçe Kaptanı Alex, bu atmosferin Avrupa'yı bile etkisi altına aldığını söyledi. F.Bahçe-G.Saray karşılaşmalarını anlatan Brezilyalı yıldız, şunları söyledi: “F.Bahçe-G.Saray derbisi sadece Türkiye'deki değil, Fransa, Almanya, Belçika ve İngiltere'deki taraftarlarımızı bile felç ediyor. Maç başladığında Türkiye'de hayat duruyor.”


Çay içmek için evlere davet ediliyoruz

Türkiye'de taraftarların futbolculara karşı ilgisinden övgüyle söz eden Alex, Fenerbahçe'de forma giymesine karşın ezeli rakipleri dahil olmak üzere her kulübün seyircilerinden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Türkiye'deki taraftarların futbolculara sokakta yüremelerine bile izin vermediğini dile getiren F.Bahçe Kaptanı, “Sadece Fenerbahçe taraftarı değil. Ezeli rakiplerimiz Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları bile benimle fotoğraf çektiriyor. Bu taraftarlarla beraber bir bardak çay içmek için evlerine bile davet ediyorlar” şeklinde konuştu.


Barça'nın İnter'e eleneceği belliydi

Şampiyonlar Ligi yarı final maçında karşı karşıya gelen Barcelona-İnter maçını değerlendiren Alex, şunları söyledi: “Barcelona'nın eleneceği belliydi. Çünkü ne zaman bir Barçalı topu ayağına alsa 3 Interli oyuncu topa basıyordu. Bunu Milano'daki ilk maçta bile yaptılar. O görüntüyü gördükten sonra Barcelona'nın eleneceğini anlamıştım.”



14 yıl önce