|

Arda bana lazım

G.Saray Teknik Direktörü, milli futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen İspanyol devinin 'aracı ol' teklifini düşünmeden reddetti. Rijkaard, takımdaki tüm planlarını Arda'nın üzerine yaptığını belirterek “En az iki yıl benimle” dedi.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 7/09/2009 Pazartesi
Güncelleme: 04:37 - 7/09/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Arda bana lazım
Arda bana lazım

G.Saray'da futbolculara bir buçuk gün izin veren teknik direktör Rijkaard, bu süreden faydalanarak ülkesi Hollanda'ya giderken burada eski takımı Barcelona'nın bir yönetcisiyle bir araya geldi. Hollandalı teknik direktör önceki akşam İspanyol kulübü yöneticisi Rafael Yuste-i Abel ile akşam yemeğinde buluşurken Barcelonalı temsilcinin G.Saray'ın yıldızı Arda'yı önümüzdeki yıl transfer etmek için Rijkaard'ın nabzını yokladığı ifade edildi. İngiliz ve İtalyan kulüplerinin de peşinde olduğu Arda için yüksek bonservisi göze alan İspanyol devinin Rijkaard'ı araya sokarak öncelik istediği belirtildi.


BAYERN DE TAKİPTE

Hollandalı teknik adamın ise Barcelona'nın bu teklifini 'Arda bana lazım' diyerek düşünmeden geri çevirdiği öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübün başına geldiğinde tüm oyun planlarını genç yıldızın üzerine yaptığını yönetici Rafael Yuste-i Abel'e anlatan Frank Rijkaard'ın en az iki yıl G.Saray'ın başında kalacağını ve bu süre içerisinde Arda Turan'ı hiçbir yere göndermeyi düşünmediğini ifade etti. Genç yıldızın sarı-kırmızılı takımın her şeyi olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı bu konudaki kararının da değişmeyeceğini vurguladı. Öte yandan milli takımın Estonya'yı 4-2 yendiği maçta adeta resital sunan Arda için Alman ekibi Bayern Münih'in yöneticilerinin de Hamit Altıntop'u aradıkları ve durumu ile ilgili bilgi aldıkları belirtildi.



İnşallah devam Bosna'da gelir

A Milli Takım'ın Estonya karşısında 4-2 galip gelmesinde performansıyla büyük rol oynayan Arda Turan bu maçta attığı golle de tarihe geçti. Kırmızı-beyazlı ekibin 3. golünü atan genç yıldız A Milli Takım'ın da 86 yıllık tarihinde 600. golü atmış oldu. Golden çok galibiyetin önemli olduğunu ifade eden Arda, “Gol attığım ve galip geldiğimiz için çok mutluyum. 600. golü atmak bana nasip oldu. Çarşamba günü Bosna Hersek ile çok kritik bir karşılaşma oynayacağız. İnşallah o maçta da gol atarım ve galip geliriz” diye konuştu. Bu arada G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard da Arda'yı arayarak tebrik etti.




15 yıl önce