|

Arnavut futbolcu korku dolu anları anlattı

Arnavutluk Milli Takımı oyuncusu Ansi Agolli, olaylı Sırbistan maçıyla ilgili, "Bayrağımızı alıp yırtmak istediler. Buna müsaade etmemek için ellerinden aldık. Kimseye zarar verecek bir harekette bulunmadım fakat bana birkaç kez yumruk attılar" dedi.

Aa
00:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Arnavut futbolcu korku dolu anları anlattı
Arnavut futbolcu korku dolu anları anlattı

Azerbaycan'ın Karabağ takımında forma giyen Ansi Agolli, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde dün akşam Belgrad'ta çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamayan Sırbistan-Arnavutluk maçında yaşadıklarını anlattı. Arnavutluk takımının sol beki Agolli, Belgrad Partizan Stadı'ndaki maçın 44. dakikasında sahaya uzaktan kumandalı oyuncak helikopterle Arnavutluk bayrağı bırakıldığında Sırbistanlı oyuncuların bayrağı alıp yırtmak istediklerini öne sürdü.

Ülkesinin bayrağını birden sahada görünce gurur duyduğunu ve 'karşı tavırlar' nedeniyle takım arkadaşlarıyla bayraklarını kaldırıp korumak istediklerini ifade eden Ansi Agolli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sırp oyuncular bayrağımızı alıp yırtmak istedi. Buna müsaade etmemek için üzerine gidip ellerinden aldık. Bence çok normal davrandık. Kim olsa bayrağı için aynı şeyi yapardı. Sonuçta onu korumaya çalıştık. Kimseye zarar verecek bir harekette bulunmadım fakat bana birkaç kez yumruk attılar. İnanılmaz bir olay yaşadım."

'Sahaya her şeyi attılar'

Statta Arnavut taraftar olmadığı için havadaki bayrağın herkesi şaşkına uğrattığını anlatan futbolcu, Sırp taraftarların saldırısına uğradığını iddia etti. Maç öncesinde de Sırp taraftarların milli marşlarına saygısızlık yaptıklarını öne süren Agolli, "Marşı duyamadım bile. Maç başladığında ise ellerinde ne varsa bize fırlattılar. Taş ve cep telefonları bile gördüm" diye konuştu.

'Üç puanı bize vermeliler'

Ansi Agolli, sahaya geri dönüp maça devam etmek istediklerini fakat bazı arkadaşlarının aldıkları darbe nedeniyle sahaya çıkamadığını anlatarak, UEFA'nın 3 puanı kendilerine vermesi gerektiğini savundu.

Agolli, daha önce Erivan'da oynanan Ermenistan-Sırbistan maçında da Ermeni taraftarların açtığı "Karabağ Ermenistan, Kosova ise Sırbistan'ın" şeklindeki pankarta da değinerek, "Herkes Karabağ ve Kosova kimin olduğunu çok iyi biliyor. Dünya Karabağ'ı Azerbaycan'ın toprağı ve Kosova'yı ise bağımsız cumhuriyet olarak tanıyor" değerlendirmesini yaptı.

10 yıl önce