|

Aslanlar gibi çeyrek finale

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde yine destan yazdı. 1-1'in rövanşı için Almanya'ya giden Aslanlar Schalke 04'ü 3-2'yle geçerek tarihinde ikinci kez çeyrek finale yükseldi. Nefes kesen maçta perdeyi Schalke araladı. Alman ekibinin Neustadter ve Bastos ile kaydettiği gollere 36'da Hamit 42'de Burak 90+4'te de Umut Bulut cevap verdi.

.
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Aslanlar gibi çeyrek finale
Aslanlar gibi çeyrek finale

Kendi evinde Schalke ile berabere kalan G.Saray, avantajını kaybetmiş bir şekilde Almanya'ya gitmişti. Ama Avrupa Fatihi apoletli sarı-kırmızılılar gurbette tarih defterine yeni bir sayfa açmayı başardı. G.Saray, Schalke'yi 3-2 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kaldı. Gol için bastırırken 17. dakikada Neustadter'in golüyle şok yaşayan Cimbom, 37'de Hamit'in uzak mesafeden golüyle skoru eşitledi: 1-1. 42. dakikada ise Burak Yılmaz gollerine kaldığı yerden devam etti. Defansın arkasına harika sarkan Kral ilk yarının skorunu belirledi: 2-1. İkinci yarıda ise gole ihtiyacı olan taraf Schalke'ydi. 63'te Muslera'nın müdahale ettiği topu önünde bulan Bastos skora beraberliği getiren golü attı: 2-2. Son yarım saatte yarı sahasına hapsolan G.Saray, 90+5'te Umut ile rahat nefes aldı: 3-2.

Burak tarihe geçti

Schalke'yi yine boş geçmeyerek G.Saray ile Şampiyonlar Ligi'nde 8. golünü atan Burak Yılmaz, Cristiano Ronaldo'yu yakalarken bir de tarih yazdı. Devler Ligi'nde üst üste 6. maçında da gol atan Burak, Chamakh'ın rekorunu egale etti. Maç sonu duygularını aktaran yıldız golcü, 'Allah'a şükürler olsun. İnanmıştık. Başardık' dedi.

8. direkte muradına erdi

Bu sezon direkleri dövmesiyle ün salan Hamit, dün nihayet şanssızlığını kırdı. Daha önce 7 şutta direklere takılan yıldız futbolcu, dün 1-1'lik beraber-liği getirdiği golde 8. kez direği nişanladı ancak top bu kez ağlarla buluştu. Bu gol Hamit'in Galata-saray'daki siftahı oldu.

Burak ile olmak büyük şans

Didier Drogba, maç sonu takım arkadaşı Burak'tan övgüyle bahsetti. O'nun gibi bir golcüye sahip oldukları için kendilerini şanslı gören Drogba, 'Chelseadeki başarıları neden tekrarlamayalım' dedi.

Hak edilenin fazlasını alacaklar

Schalke maçı öncesi sürpriz prim sözü veren Başkan Ünal Aysal, maç sonrası canlı yayında 'Futbolcular hak ettiklerinin fazlasını alacaklar' diyerek müjdeyi verdi ancak rakam telaffuz etmedi.

HELAL OLSUN
Fatih Terim, G.Saray camiası için elini kalbine götürdü ve ekledi: 'Bütün futbolcularımı alınlarından öpüyorum. Avrupa takımı gibiydiler'

Schalke zaferinin mimarlarından teknik direktör Fatih Terim, maç sonu duygularını aktarırken bütün futbolcularını mücadelelerinden dolayı kutladı. 'G.Saray camiası için elimi kalbime götürüyorum. Çünkü Avrupa'nın en büyük 8 takımı arasına kaldık' diyen Terim, 'Oyuncularımın hepsini alnından öpüyorum. Hepsine helal olsun. İlk 45 dakika nefis bir Avrupa takımı gibi oynadık. Kalemize ilk gelen, daha doğrusu gelmeyen bir top gol oldu. Herkesi kutluyorum' ifadelerini kullandı.

BARÇA'YA ZOR YOK: 4-0

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin bir diğer maçında Barcelona, ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Milan'ı sahasında 4-0 mağlup ederek çeyrek finale kaldı. 5 ve 39'da Messi ile ilk maçın skoruna ulaşan Barça, 55'de David Villa, 90'da Jordi Alba ile farka gitti.

KURALAR CUMA ÇEKİLİYOR

Bugün oynanacak B.Münih-Arsenal (3-1), Malaga-Porto (0-1) maçlarıyla son çeyrek finalistler belli olacak. Real Madrid, Juventus, Dortmund, PSG, G.Saray, Barcelona'yla birlikte bugün turu geçen iki takım-dan oluşan kuralar Cuma günü çekilecek.

KASA EUROLARLA DOLDU

8.6 milyon Euro ayak bastı parası alan, gruplarda da 3.5 milyon Euro kazanan, 2. tura kalınca da 3.9 milyon Euro'yu kasasına koyan G.Saray, dünkü zaferle 3.9 milyon Euro daha elde etti. 1 milyon Euro da galibiyet primi alan Cimbom, kasasını doldurdu.

İKİ TAKIM DA SİYAH BANTLA

G.Saraylı ve Schalkeli futbolcular, Pazar günü Almanya'da çıkan bir yangında hayatını kaybeden 8 Türk vatandaşı-mızın anısına maça siyah bantla çıktı. Ayrıca 90 dakika öncesi Veltins Stadı'nın skor-bordlarında başsağlığı mesajı yayınlandı.


11 yıl önce