|

Aubameyang yılın futbolcusu seçildi

Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülünü Gabonlu golcü Pierre-Emerick Aubameyang kazandı.

Yeni Şafak
13:14 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 11:20 - 8/01/2016 Cuma
IHA

Afrika Futbol Konfederasyonu, dün gece Nijerya'nın başkenti Abuja'da "Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülünün sahibini açıkladı.



Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang 143 puan alarak yılın futbolcusu seçilirken, dört kez "Yılın Afrikalı Futbolcusu" seçilen Fildişi Sahilli futbolcu Yaya Toure ise 136 puan alarak ikinci oldu ve 5. kez ödülün sahibi olmayı kaçırdı. Swansea City'nin Ganalı futbolcusu Andre Ayew ise 112 puanla üçüncü oldu.



"Toure için hayal kırıklığı"


Fildişi Sahili Milli Takım Teknik Direktörü Herve Renard, sonuçların Toure için hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek, “Bu durum Yaya Toure için biraz üzücü bir durum. Çünkü, Afrika Kupası'nı kazanmak için uzun süre bekledi ve sonunda bu yıl yapabilirdi. Ancak 'Yılın Afrikalı Futbolcusu' ödülünü kazanamadı” dedi.



Gabon, 2015 AFCON Turnuvası'nın ilk raundunda elenmişti. Ancak, 26 yaşındaki Aubameyang'ın başarısında Borussia Dortmund'da gösterdiği performans göz önüne alındı.



Nijerya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Sanusi Muhammed, Yaya Toure'nin "Yılın Afrikalı Futbolcusu" seçilebileceğini ancak sonuç karşısında hayal kırıklığı yaşamadığını söyledi. "Yılın Afrikalı Futbolcusu" seçilen Aubameyang'da bazı nitelikler görülmüş olmalı. Kendisi oldukça başarılı bir futbolcu ve bu ödülü de hak etti” ifadelerini kullandı.



Aubameyang, "Yılın Afrikalı Futbolcusu" seçilen ilk Gabonlu futbolcu oldu. Aubameyang, forma giyindiği Bundesliga'da bu sezon oynadığı 27 maçta 27 kez kez fileleri havalandırdı.

#afrika
#yılın futbolcusu
#aubameyang
#nijerya
#harve renard
8 yıl önce