|

Avrupaya yabancı

UEFA Avrupa Ligi'ne şok bir mağlubiyetle başlayan sarı-lacivertliler, dün de 4 dakika içerisinde yediği iki golle ikinci şoku yaşadı. F.Bahçe'yi 40'da oyuna giren Fernandao ayağa kaldırdı; 5 dakikada iki kez ağları buldu. F.Bahçe'nin çabası 3. gol için yetmedi; grupta iki maçta hasılat 1 puanda kaldı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 02:58 - 2/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde Kadıköy'deki şok Molde yenilgisiyle grup maçlarına başlayan Fenerbahçe, ikinci bir yenilgiye tahammülü olmadığı Celtic deplasmanında geç açıldı; 1 puanla yetindi: 2-2. İki maçı puansız kapatması halinde gruptan çıkma adına sıkıntı yaşayacak F.Bahçe, bu sezon sahasında hiç yenilmeyen Celtic karşısında iki farklı yarı oynadı. 4 dakika içinde yediği gollerle iki farklı geriye düşen temsilcimiz, 40'ta oyuna giren Fernandao ile 5 dakika içinde skoru eşitledi.



Henüz 3. dakikada Forrest'in direği sıyıran şutuyla ayağa kalkan Celtic taraftarları, 28'de gole sevindi. Köşe vuruşunda Lustig'in indirdiği topla arka direkte buluşan Griffiths, Fernandao'nun çeldiği topu ikinci vuruşunda ağlarla buluşturdu: 1-0. 32'de Celtic yine kanattan geldi; içeri çevrilen topa sert ve düzgün vuran Commans, skoru 2-0'a getirdi.


43'te savunmanın geri pası kısa düşünce araya giren Fernandao, farkı bire indirdi: 2-1. Gol, sahada 3. dakikasını geçiren Fernandao'nun topla buluştuğu ilk anda geldi.



İlk yarıyı golle kapatan F.Bahçe, ikinci yarıyı golle açtı. 48'de Nani'nin kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Fernandao, F.Bahçe'yi oyuna ortak etti: 2-2. Golden sonra kontrolü eline alan temsilcimiz, dakikalar ilerledikçe oyunu Celtic yarı alanına yıktı. Celtic, Fabiano'yu rahatsız eden birkaç etkili şut çıkarırken sarı-lacivertliler ise, oyun kontrolünü pozisyon zenginliğine çeviremedi. 77'de Lustig'in şutunu Fabiano sektirdi, savunma son anda uzaklaştırdı; bu ikinci yarıda akılda kalan tehlikelerden biriydi. F.Bahçe, 80'den sonra etkinliğini yitirince karşılaşma 2-2 bitti; F.Bahçe'nin gruptaki ilk puanı 1 puan oldu.



Pereira'dan sürpriz Fabiano tercihi

Portekizli teknik adam, kaleyi Molde maçında hatalı goller yediği için tartışılan Fabiano'ya teslim etti

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi grup maçında Celtic karşısında kalede sürpriz bir değişiklik yaptı. Volkan Demirel'i yedek soyunduran Portekizli teknik adam, Molde maçındaki performansıyla tartışılan Brezilyalı kaleciye kaleyi emanet etti. Ligdeki tüm maçlarda yedek soyunan Fabiano, sarı-lacivertli takımın Avrupa Ligi gruplarındaki ikinci maçında da görev yaptı. Kadroda olmadığı öğrenen Volkan'ın takım otobüsünden inerken moralinin oldukça bozuk olduğu gözlendi. Sarı-lacivertli taraftarların sevgi gösterilerinde bulunduğu kaleci Volkan kafası öne eğik bir şekilde stada girdi. Tecrübeli kalecinin ısınma çalışmaları sırasında da yüzü gülmedi.



Van Persie 11'de


Fenerbahçe'de savunmanın göbeğini beklendiği gibi Alves-Alves'ten oluşturan teknik direktör Vitor Pereira, defansın solunda Caner Erkin'in yerine Hasan Ali'ye görev verdi. Orta sahanın sağında ise beklendiği gibi Volkan Şen görev yaptı. Sarı-lacivertli takımın ileri ucunda ise Robin van Persie görev yaptı. Bursaspor ve Beşiktaş derbi maçlarında yedek soyunan Hollandalı yıldız, Celtic karşısında 11'de maça başladı. Son derbi maçta performansıyla büyük eleştiri alan Fernandao'yu yedek soyunduran Pereira, daha önce yaşadığı diyalogla dikkat çektiği van Persie'ye 11'de görev verdi. Pereira, orta sahada son 4 maçtır birlikte oynayan 3'lüsünü bozmadı. Diego'yu yedek soyunduran Portekizli çalıştırıcı, Mehmet Topal, Meireles ve Ozan'a forma vererek, dirençli bir orta saha oluşturdu.



Bir yerlerde hata yapmış olabilirim


Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, sarı-lacivertli kulüpten ayrılışının 3. yıl dönümünde Instagram hesabından bir açıklama yaptı. Alex, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir yerlerde hata yapmış olabilirim ama farklı şekilde de sonlanabilirdi. O gün benim bütün hayatımı değiştirdi. Sportif ve özel hayatımı. Hayatımın en üzücü günlerinden biriydi. 3 sene geçti bile ama izleri hala kuvvetli. Ama daha kuvvetli olan güzel anılar. Ve o anılar hep benimle beraber. Fenerbahçe taraftarına her zaman şükranlarımla.”



Van Persie'ye bu harekete 30 gün


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ya 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Beşiktaş derbisinden sonra sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Uslu'ya 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası verildiği belirtildi. Aynı maçta saha komiseri Nezir Aydın'a ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası uygulandığı açıklandı. Aydın, ısınma hareketlerini taç çizgisinin kenarında yardımcı hakemin hemen yanında yapan F.Bahçeli futbolcu van Persie'yi uyarmasıyla gündeme gelmişti. Beşiktaş'a ise 15 bin TL ceza verildi.






#Avrupa Ligi
#fenerbahçe
#Türkiye Futbol Federasyonu
#Fernandao
9 yıl önce