|

Beşiktaş avantaj peşinde

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı hedefleyen Beşiktaş, bugün Sırbistan deplasmanında Partizan karşısına çıkıyor. İlk maçtan iyi bir skor almak isteyen siyah-beyazlılar, haftaya İstanbul’da oynanacak rövanşa avantajlı çıkarak, gruplarda mücadele etmek istiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 23/08/2018 Thursday
Güncelleme: 09:13 - 23/08/2018 Thursday
Yeni Şafak
Beşiktaş, Avrupa’da 209. maçına Partizan karşısında çıkıyor.
Beşiktaş, Avrupa’da 209. maçına Partizan karşısında çıkıyor.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün Sırbistan’ın Partizan takımıyla karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, rakibini mağlup ederek İstanbul’daki rövanş karşılaşması için avantaj elde etmeye çalışacak. Beşiktaş, play-off turuna kadar oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları’ndan B36 Torshavn’ı 2-0 ve 6-0’lık skorlarla yenen siyah-beyazlı ekip, 3. ön eleme turuna yükseldi. Bu turun ilk maçında LASK Linz’i İstanbul’da 1-0 yenen Beşiktaş, Avusturya’daki mücadelede 2-1 yenilmesine rağmen adını play-off turuna yazdı. Beşiktaş’ın bugünkü rakibi Partizan ise 1. ön eleme turundan itibaren yaptığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlik aldı. 1. ön elemede Karadağ’dan Pljevlja’yı her iki maçta 3-0 yenerek 2. ön eleme turuna yükselen Sırbistan temsilcisi, bu turda da Litvanya’nın Trakai ekibini ilk maçta 1-0 yendi. İkinci karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrılan Partizan, 3. ön elemede Danimarka ekibi Nordsjaelland’ı 2-1 ve 3-2 yenerek adını play-off turuna yazdırdı.

"Negredo, Lens ve Babel yok"

Beşiktaş’ta kırmızı kart cezalısı Alvaro Negredo, bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Siyah-beyazlı takımın LASK Linz ile yaptığı karşılaşmanın 85. dakikasında sarı kart gören İspanyol futbolcu, 90. dakikada attığı golün ardından formasını çıkardığı için gördüğü ikinci sarının ardından kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmıştı. Siyah-beyazlı kafilede sakatlıkları bulunan Hollandalı futbolcular Ryan Babel ile Jeremain Lens yer almadı. Daha önce teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nin grup mücadelesinde Partizan, Beşiktaş’ın rakiplerinden biri oldu. Beşiktaş, söz konusu sezondaki iki maçta rakibine üstünlük kurdu. İlk maçı deplasmanda oynayan siyah-beyazlılar; Veli Kavlak, Demba Ba, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre’nin golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Beşiktaş, İstanbul’daki mücadeleyi ise biri penaltıdan olmak üzere Demba Ba ile bulduğu 2 golle 2-1 kazandı.

"Kendi futbolumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün deplasmanda Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşılaşacak Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, zor bir maç olacağını belirterek, “Biz de kendi futbolumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz” dedi.Partizan ve Kızılyıldız’ın, Sırbistan’ın marka değeri olan takımları olduğunu söyleyen Güneş, “Futbol kalitesi ve markası olan bir takımla oynayacağız. Takım oyunu oynuyorlar, hocaları iyi bir hoca. Bizim için zor bir maç olacaktır. Biz de kendi futbolumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz” diye konuştu. Takımda eksikler olduğunun hatırlatılması üzerine Güneş, “Lens ve Babel sakat, Negredo cezalı. Geç gelenler, geç form yakalayan oyuncularımız var ama ideal bir 11’le sahaya çıkacağız. Futbol adına en güzel şeyi yapıp, taraftarların keyif almasını sağlayıp, buradan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bu sezon kaybetmeyen bir takıma karşı oynayacağız"

İki takımın da iyi oyunculara sahip olduğunu birbirini iyi ibldiğini belirten Güneş, “Dolayısıyla herhangi bir bilinmemezlik yok, sadece oyuncuların maçtaki verimi çok önemli. Milli takımlardan geç gelenler, performans olarak bazı mevkilerde sıkıntılar olacaktır, sezon başı itibarıyla da bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu sezon kaybetmeyen bir takıma karşı oynayacağız” dedi. Partizan’ın ligde bu hafta ertelenen maçına değinen Beşiktaş Teknik Direktörü, “Bu, ülkelerin yapısıyla ilgili. Böyle bir ihtiyaç duydular. Bizim için bu zaten geçmişten beri çok tartışıldı. Tartışmayı doğru bulmuyorum. Program neyse elimizden geleni ortaya koyarak, programın olumlu ve olumsuz taraflarını iyi kullanarak sonuç almaya çalışacağız” dedi. Beşiktaş’ın eski oyuncusu Dusko Tosic ile ilgili gelen bir soruya Güneş, “Ayrılmasına üzüldüm. Hiç istemediğim bir şeydi. Kendisine Çin’de başarılar diliyorum. Bana ‘Baba’ diyordu, ‘Hoca’ demiyordu artık. Mühim olan, güzel bir maç olsun. Hak eden kazansın. İki takım da kazanmak istiyor. Futbolun güzel tarafı bu” diyerek sözlerini noktaladı.

Beşiktaş, Avrupa’da 209. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün Sırbistan temsilcisi Partizan’a konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 209. maçına çıkacak. Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında geride kalan 208 maçından 80 kez kazandı. 84 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Beşiktaş, 44 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 275 kez havalandıran siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 296 gol gördü.

Şenol Güneş rekorunu yeniliyor

Beşiktaş, Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünde 31. Avrupa kupası maçını oynayacak. Siyah-beyazlı takımın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör unvanını elinde bulunduran Güneş, Partizan önünde bu rekorunu 31 müsabakaya yükseltecek. Beşiktaş, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 30 karşılaşmada, 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Şenol Güneş dönemindeki Avrupa kupası maçlarında 51 gol atan Beşiktaş, kalesinde 42 gole engel olamadı.

Cevad Prekazi’den Beşiktaş’a ziyaret

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün deplasmanda Sırbistan’ın Partizan takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, hazırlıklarını tamamladı. Siyah-beyazlı takım son antrenmanını, maçın oynanacağı başkent Belgrad’daki Partizan Stadı’nda yaptı. Antrenmanı, bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Partizan’ın efsane futbolcularından Cevad Prekazi de izledi. Kendisi de Belgrad’da yaşayan ve teknik direktör Şenol Güneş ile bir süre sohbet eden Prekazi, Beşiktaş’a bugünkü maçta başarılar diledi.

"Zor olacak ama yılmayacağız"

Partizan Teknik Direktörü Zoran Mirkovic, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün Beşiktaş ile oynayacakları maça ilişkin, “Beşiktaş’a nasıl cevap vermemiz gerektiğini biliyoruz” dedi. Mirkovic, Beşiktaş’ın büyük bir takım olduğunun farkında olduklarını ancak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Mirkovic, yıldız futbolculardan kurulu bir takımla karşılaşacaklarını anlatarak, “Kesinlikle kolay olmayacak ancak biz vazgeçmeyeceğiz. Zor olacak ama yılmayacağız. Beşiktaş’a nasıl cevap vermemiz gerektiğini biliyoruz” diye konuştu. Bugünkü maçın son olmadığına işaret eden Mirkovic, “Rakip takımdan korkmuyorum. Söz konusu olan spor, futbol, biz hazırlığımızı yapıp yarışıyoruz” ifadesini kullandı.


Muhtemel 11'ler;
  • Partizan:
    Stojkovic, Valiente, Markovic, Zdjelar, Miletic, Jankovic, Miletic, Kosovic, Pantic, Zakaric, Gomes.
  • Beşiktaş:
    Tolga, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano, Medel, Tolgay, Quaresma, Caner, Oğuzhan, Larin.


#Beşiktaş
#Partizan
#UEFA
6 years ago