|

Çanakkale-Edremit etabını Fabio Jakobsen kazandı

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2019) üçüncü etabını, Deceuninck Quick-Step (Belçika) takımının Hollandalı sporcusu Fabio Jakobsen kazandı.

Ergün Balcı
04:00 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 04:12 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Üçüncü etabı Fabio Jakobsen kazandı.
Üçüncü etabı Fabio Jakobsen kazandı.

Çanakkale ile Edremit arasındaki 122,6 kilometrelik parkurda düzenlenen üçüncü etapta, 2 saat 50 dakika 12 saniyelik derecesiyle 22 yaşındaki Jakobsen birinciliği elde etti. Son bölümün sert bir rüzgara karşı koşulduğu üçüncü etapta Jakobsen’in ardından Bora-Hansgrohe takımından İrlandalı bisikletçisi Sam Bennett ikinci, Dimension Data ekibinden İngiliz sporcu Mark Cavendish ise üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuçların ardından genel klasman liderliğini sürdüren Bennett, turkuaz mayoyu giymeye devam edecek. İrlandalı sporcu, aynı zamanda en iyi sprintere verilen yeşil mayoyu da korudu. Sport Vlaanderen-Baloise (Belçika) takımının Belçikalı sporcusu Thimo Willems, en iyi tırmanışçıya verilen kırmızı mayoyu, Türkiye güzellikleri klasmanında ise milli sporcu Feritcan Şamlı beyaz mayoyu giyecek.


  • Türk halkını seviyorum
  • Etabın son 50 metresinde seyircinin elinde bulunan Türk Bayrağı bisikletine takılarak finish çizgisini geçen Fabio Jakobsen’ın bayrağı yere bırakması tartışma konusu olmuştu. Yarışın ardından podyuma Türk Bayrağı’yla çıkarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermek istemeyen Jakobsen, “Finişe odaklandığım için bisikletime takılanın ne olduğunu bilmiyordum. Podyuma yine de yanlış anlaşılmamak için Türk Bayrağı’yla çıkmak istedim. Türkiye’yi ve halkını çok seviyorum” dedi.
#TUR 2019
#Fabio Jakobsen
5 yıl önce