|

Çeyrek finalistler iddialı konuştu

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ve olası yarı final eşleşmeleri belli olurken, kulüp temsilcileri iddialı konuştu.

Yeni Şafak
15:29 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 13:36 - 17/02/2015 Salı
AA
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Haker, Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün ve Bursaspor Kulübü Asbaşkanı Ali Büyükkurt, medya mensuplarına açıklamada bulundu.


Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Yalçın Haker, son 8 takımın kaldığı organizasyonun çeyrek finalinde Mersin İdman Yurdu ile eşleştiklerini hatırlatarak, "İlk maçı deplasmanda oynayacağız. Güzel maçlar olacağına inanıyorum. Turu geçersek, Gençlerbirliği-Bursaspor eşleşmesinin galibiyle yarı finalde karşılaşacağız. İnşallah 3 Haziran'da Bursa'daki finalde kupayı kaldıracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.


Ezeli rakipleri Galatasaray ile ancak iki takımın da finale kadar çıkabilmesi halinde karşılaşabileceklerinin aktarılması üzerine Haker, "Galatasaray temsilcisi Cenk Ergün ile beraberdik burada. Öyle denk geldi. İnşallah her şey iyi giderse, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Bursa'da oynayacağız" ifadelerini kullandı.


Ergün Kupayı yine kazanmak istiyoruz

Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün, geride kalan sezonda olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası'nı yine müzelerine götürmeyi hedeflediklerini aktardı.


"Amacımız, bu sene de geçen sene olduğu gibi kupayı kazanmak" diyen Ergün, "Artık rakibin çok fazla önemi yok. Öncelikle Manisaspor'u, ardından da Sivasspor-Kayserispor eşleşmesinden galip çıkacak ekibi eleyip, Bursa'daki finalde kupayı tekrar kazanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe ile finalde karşılaşma ihtimaliyle ilgili de Ergün, "Kupanın cilvesi. Daha önceki turlarda eşleşmememiz biraz kura şansı oldu. Bursa'da karşı karşıya gelirsek, tahmin ediyorum herkesin beklediği çok keyifli bir final olacaktır" diye konuştu.


Büyükkurt: Evsahibi olduğumuz finali oynamaya kenetlendik

Bursaspor Kulübü Asbaşkanı Ali Büyükkurt, Ziraat Türkiye Kupası finalinin şehirlerinde oynanacak olmasından dolayı bu organizasyona ayrı bir önem verdiklerini dile getirdi.


Çeyrek finalde rakiplerinin Gençlerbirliği olduğunu vurgulayan Büyükkurt, "Zaten 2 hafta önce karşılaşmıştık. Orada da bizim hocamız İrfan Buz vardı ama sanıyorum bu sabah istifa etmiş. Gençlerbirliği ile kardeş kulüp gibiyiz. Onları geçip, Allah'ın izniyle Bursa'da final oynamak istiyoruz. Takım, seyirci ve yönetim olarak herkes kendi evimizde finali oynamaya kenetlendi. Güzel yönetilen maçlar çıkarsa eğer inşallah finali oynayacağız" ifadelerini kullandı.


Ligde Beşiktaş ile oynadıkları ve son dakikalarda verilen penaltı kararıyla tartışmalara neden maçla ilgili de Bursasporlu yönetici Büyükkurt, "Bize göre penaltı değil. O penaltıysa, öncesinde Fernandao'yu niye kırmızı kartla atmadı, Veli Kavlak'ı, Motta'yı niye atamadı. Hakem en son penaltıyı vererek herhalde günah çıkarmak istedi. Bizim o akşam bir puanımız ve 550 bin liramız çalınmıştır" diye konuştu.


Koşar: Maddi açıdan da tatmin edici

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkanvekili Arif Koşar ise açıklamasında, Ziraat Türkiye Kupası organizasyonunun maddi açıdan da tatmin edici duruma geldiğini kaydetti.

Organizasyonun tüm ülkeyi kucaklayan formatının kendisini ispat ettiğini anlatan Koşar, şunları söyledi: "Verilen emeğin karşılığını aldık. Kalan takımlara başarılar diliyoruz ama geriye baktığımızda bir Cizrespor'u, bir Tuzlaspor'u, geçen sezon Tokatspor'u unutmamak lazım. İnşallah doğasına uygun bir organizasyon olacak. Maddi getirisiyle ilgili bazı söylemler vardı. Bu sene maddi açıdan da katkı sağlayacak. Final oynayan takımımız 2,5 milyon dolar, aşağı yukarı 6-7 milyon para alacak. Şampiyon olan takım toplam 9 milyon lira civarında kazanç elde edecek. Maddi açıdan da tatmin edici oldu. İnşallah 3 Haziran'da Bursa'da layık olan kupasını alacaktır. Hatasız ve kazasız olsun."
#TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
#TFF
#Ziraat Türkiye Kupası
#Cenk Ergün
#Ali Büyükkurt
#Yalçın Haker
9 yıl önce