|

Cumhurbaşkanlığı için pedal zamanı

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün Beşiktaş İskelesi'nden verilen startla (İstanbul-İstanbul etabı) başladı. 8 gün sürecek zorlu maraton 1 Mayıs Pazar günü İzmir Selçuk'ta sona erecek.

Yeni Şafak
10:46 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 11:10 - 24/04/2016 Pazar
Yeni Şafak
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün İstanbul-İstanbul etabıyla start aldı.
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün İstanbul-İstanbul etabıyla start aldı.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyonun ilk günü Beşiktaş İskelesi'nden verilen sembolik startla başladı.



Sporcuların toplam 129,2 kilometre mesafe kat edeceği İstanbul-İstanbul etabının resmi başlangıcı, Barbaros Bulvarı'nda yapıldı. Boğaziçi Köprüsü'nü geçip Beykoz'a yönelecek bisikletçiler, daha sonra tekrar Avrupa yakasına dönüp, tarihi yarımadada pedal çevirerek turun bu etabını tamamlayacak.




İstanbul-İstanbul etabıyla bugün başlayan yarış, 8 günde geçilecek 8 farklı etabın ardından 1 Mayıs Pazar günü İzmir'de sona erecek. İkinci etap için Kapadokya'ya geçecek olan ekipler, sırasıyla Kapadokya-Kapadokya, Aksaray-Konya, Seydişehir-Alanya, Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk etaplarını geçerek finişe ulaşacak. Organizasyonda 16 takımdan 128 sporcu yer alırken, 8 etap sonunda toplam bin 265,7 kilometre yol kat edilecek.





#Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu
#Uluslararası Bisiklet Birliği
8 yıl önce