|

Denizli tartışılıyor

Lazio karşısında sahaya sürdüğü kadroda 8 defansif oyuncuya yer veren G.Saray Teknik Direktörü, 'korkak futbol' oynatmakla eleştirildi. Hemen hemen her oyuncuyu kendi mevkilerinin dışında oynatan Denizli'nin takımı futboluyla da umut vermiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:17 - 20/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de zirvenin uzağında kalan Galatasaray, bu sezon için iddiasının sürdüğü UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile 1-1 berabere kalarak ev sahibi avantajını kullanamazken, camiada oklar tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli'ye yöneldi. Tribünlerin istifaya davet ettiği tecrübeli teknik adam, G.Saray'ı beklenenin aksine yükselişe değil düşüşe geçirdi. Mustafa Denizli görevi devraldığında zirvenin 5 puan gerisinde olan G.Saray, şimdi 15 puan uzakta. Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nden devam eden sarı-kırmızılılarda teknik direktör Mustafa Denizli'nin Lazio karşısındaki teknik yanlışları da camianın dilinde. Denizli'nin 5 stoperli takımı, ilk 11'de 8 defansif ağırlıklı oyuncu kullanması eleştirilirken, camia korkak futbol oynanmasaydı galibiyetin kaçınılmaz olduğu görüşünde.



8 HÜCUMCUDAN 8 SAVUNMACIYA


G.Saray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin en çok eleştirilen tercihi, takımı sadece iki hücum oyuncusuyla (Sneijder-Podolski) sahaya sürmesi. Denizli döneminde daha defansif bir takıma bürünen, önceliği gol yememek olan bir takım hüviyeti kazanan G.Saray, Denizli öncesindeki dönemde Chedjou-Hakan Balta ikilisi dışında tüm isimlerin hücum ağırlıklı olduğu kadroyla sahada olmuştu.



DURAN TOPLARA ÇÖZÜM BULUNAMADI


Mustafa Denizli'den önce kornerlerden kalesinde sadece iki gol gören Galatasaray, deneyimli teknik adam ile alan savunmasından adam adama savunmaya dönerken; hemen hemen her maç duran toplardan gol yiyor. Kayserispor, Osmanlıspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında kornerden kalesinde golü gören sarı-kırmızılı takım, Lazio karşısında da orta şeklinde kullanılan serbest atışta teslim bayrağını çekti. Kaleci Fernando Muslera da, maç sonunda bu tarz goller yememeleri gerektiğine dikkat çekti.



HER OYUNCUNUN SAHADAKİ YERİ FARKLI


Mustafa Denizli son Lazio maçındaki tercihleri ile eleştirilerin odağı oldu. İlk 11'deki oyuncuların çoğunun mevkisi değişmişti. Stoper Denayer sağ bekte, sağ bek Sabri ileride, stoper Chedjou ön liberoda, 10 numara Sneijder sol kanatta ve geldiği günden beri kanat oynayan Podolski de tek başına forvetteydi. Galatasaray skor üstünlüğünü ele geçirse de yerlerine alışkın olmayan oyuncular dağınık bir haldeydi.



Korkutucu olmayan bir Galatasaray


İtalyan basını, Lazio'nun TT Arena'da aldığı beraberliği avantaj olarak gördü; şimdilerde G.Saray'ın eski havası olmadığına vurgu yapıldı. La Gazzetta dello Sport, başlıktaki manşeti atarken Corriere dello Sport, Lazio'nun iki penaltısının verilmediğini savundu.



Galatasaray-Lazio maçını sayfalarına taşıyan İtalyan basını, temsilcilerinin galibiyeti kaçırdığı görüşünde. Lazio'ya yakın yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport, "Haydi Lazio! Onları duman edersin" manşetiyle duyurduğu maç haberinde, karşılaşmanın İngiliz hakeminin iki penaltı vermeyerek Galatasaray'ı hayatta tuttuğunu savundu. Gazete, Galatasaray'ın Sabri Sarıoğlu ile bulduğu golün de ofsayt olduğunu öne sürdü.


La Gazzetta dello Sport: "Korkutucu olmayan bir Galatasaray. Stefano Pioli'nin takımı Türkler karşısında çok daha iyi oynadı ve kazanmayı hak etti. Şimdilerde Galatasaray'ın o eski havası yok.”


Il Messaggero: "Lazio, Avrupa'da gülümsetiyor. Lazio, beklentileri boşa çıkarmadı ve Türkiye'de değerli bir beraberlik aldı."


La Repubblica: “Lazio, İstanbul'dan güzel bir beraberlikle ayrıldı. Bu skor tur için yetebilecek.”


Il Tempo: “Lazio iyiydi, Galatasaray'ın evinden kazasız belasız çıktı.”


La Presse: “Lazio için altın beraberlik.”



Berlin Panteri'ne vefa gecesi



G.Saray ve Türk futbolunun yaşayan efsanelerinden 'Berlin Panteri' lakaplı Turgay Şeren için bir vefa gecesi düzenlenecek. Sancaktepe Belediyesi tarafından 23 Şubat akşamı Grand Cevahir Otel'de düzenlenecek vefa gecesine TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim başta olmak üzere futbol camiasından bir çok isim katılacak.



Bir zamanlar Avrupa Fatihi'ydi


Avrupa'dan ilk ve tek kupayı Türkiye'ye kazandıran, tüm rakiplerine korku salan Galatasaray'ın geçmiş dönemdeki efsanevi başarıları yok olmak üzere. Galatasaray bu sezon Avrupa Kupaları'nda oynadığı 7 maçın sadece 1'ini kazanabildi. (3 galibiyet, 3 beraberlik) Son 2 yılda Avrupa Kupaları'nda oynadığı 13 maçta tek bir galibiyet alan G.Saray, kendi evinde de kolay kolay kazanamaz hale geldi. Cimbom, 2014-15 sezonunda da, Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmış ve grubunda oynadığı 6 maçın 5'inde yenilmiş sadece birinde ise Anderlecht ile berabere kalmıştı.



Yasin iyice gözden düştü


Geçen sezonun yıldız ismi Yasin Öztekin, sezon başından beri sahada yokları oynarken, artık forma şansı da bulamıyor. Lazio karşılaşmasında sadece 1 dakika oyunda kalabilen Yasin, ligde de son 4 maçta sadece 98 dakika görev yapabildi. Bu 4 maçın 2'sinde sonradan oyuna dahil olurken, birinde ilk 11, birinde ise süre alamadı. Yasin, geçtiğimiz sezon 34 maçta 5 gol, 14 asistlik performansı ile yıldızlaşmıştı; bu sezon ise 33 maçta 5 gol, 4 asisti var.



Galatasaray'ın performans düşüklüğü kaleci Muslera'nın istatistiklerine de yansıdı. Uruguaylı kaleci, bu sezon en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Tecrübeli eldiven bu sezon 31 maçın sadece 6'sında kalesini gole kapatabildi. Kaleyi koruduğu 31 maçta 42 gol yiyen Muslera, yine de Lazio karşısında yaptığı kritik kurtarışlarla beraberliği kurtaran isimdi.



Burak gitti Selçuk bitti


G.Saray'ın kaptanı Selçuk İnan, Lazio karşısında adeta yokları oynadı. Maçın toplamında 7 kez top kaptıran Selçuk, bu konudaki en başarısız maçlarından birini çıkardı. Kaleyi sürekli yoklayan isimlerin başında gelen Selçuk, Lazio maçında ise şut girişiminde bulunmadı. Takımdaki en yakın arkadaşı Burak Yılmaz'ın Çin'e gitmesinin Selçuk'un performasına olumsuz yansıdığı yorumları yapılıyor.



Florya'da Lazio yasağı


G.Saray, haftaya Perşembe günü rövanşını oynayacağı Lazio maçı için İtalya'ya iki gün önce gitme kararı aldı. Salı Roma'da kampa girecek sarı-kırmızılılar, maçın oynanacağı statta tek değil, iki idman yapacak. Teknik direktör Mustafa Denizli, Trabzonspor derbisi bitimine kadar Lazio maçının düşünülmesini de yasakladı.





#Mustafa Denizli
#Lazio
#Süper Lig
#Galatasaray-Lazio
8 yıl önce