|

Develer MOBESE için güreşti

Antalya'nın Kumluca İlçesinde geliri ilçedeki MOBESE sisteminin yenilenmesi amacıyla kullanılacak 10. Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali enteresan görüntülere sahne oldu.

Yeni Şafak
22:52 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 10:09 - 29/12/2016 Perşembe
DHA

Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ile Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Festivali Karatepe Stadyumu'nda yapıldı. Geliriyle ilçedeki MOBESE sisteminin yenileneceği güreşleri Kaymakam Polat Kara, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya ve yaklaşık 3 bin kişi izledi.



Kıran kırana mücadele

Festivale, Kumluca, Demre, Antalya, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'den, aralarında Türkiye'nin en ünlülerinin de yer aldığı yaklaşık 100 deve katıldı. Dua yapılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan güreşlerde, develer rakipleriyle kıran kırana mücadele etti. Güreşlerde bazı develer rakiplerinden kaçarken, bazıları ise ayırmak isteyen görevlilere zor anlar yaşattı. Kavgaya tutuşan bazı deve sahiplerini de araya giren diğer deve sahipleri ve görevleriler sakinleştirdi.



Galip deve seçilemedi

Güreşlerde tertip komitesi kupası için Germencik'ten Akınbey ile Kumluca'dan 1. Salihbey, ağalık kupası için Armutlu'dan Efsane Yağız Efe ile Söke'den Son Mohikan, Belediye Başkanlığı Kupası için Bodrum'dan Kanka ile Armutl'udan Yağız Efe, Kaymakamlık Kupası için ise Tire'den Gökçen Efe ile Germencik'ten 10 Numara adlı develer güreşti. Galibin seçilmediği güreşler sonunda tüm deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupa verildi. Festivalin güreş ağalığını ise 40 bin lira bağışta bulunan işadamı Ekrem Özen kazandı. Deve üzerinde sahada tur atan işadamına vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.


#Deve Güreşi
#MOBESE
#Antalya
#Kumluca
8 yıl önce