|

Devler Ligi rüyası bitti: 1-1

Fenerbahçe, yine Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme turunda veda etti. Devler Ligi’nde en son 2008-09 sezonunda gruplarda mücadele eden sarı-lacivertliler, Portekiz’de 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Kadıköy’de Benfica ile 1-1 berabere kalarak elendi. Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

Ergün Balcı
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:24 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Sarı-lacivertliler, Portekiz’de 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Kadıköy’de Benfica ile 1-1 berabere kalarak elendi
Sarı-lacivertliler, Portekiz’de 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Kadıköy’de Benfica ile 1-1 berabere kalarak elendi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turu ilk maçında deplasmanda 1-0 yenildiği Benfica’yla Kadıköy’de 1-1 berabere kalarak hasretini 10 yıla çıkardı. Sarı-lacivertliler, bu sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılarak ülkemizi temsil edecek. Tribünleri, Süper Lig’in ilk maçında olduğu gibi tıklım tıklım dolduran taraftarlarının desteğini alarak maça başlayan Fenerbahçe ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. 7. dakikada Ayew’in kafa vuruşu ters köşeden auta gitti. 26. dakikada Portekiz ekibi golü buldu. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Castillo’nun içeriye çevirdiği topla buluşan Fernandes tek dokunuşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 45+1 dakikada temsilcimiz beraberliği sağladı. Organize gelişen atakta Hasan Ali’nin sol kanattan yaptığı ortaya çık iyi yükselen Alper’in yaptığı kafa vuruşu ters köşeden ağlarla buluştu: 1-1. 68’de Alper’in pasıyla topla buluşan Barış’ın sağ çaprazdan çektiği sert şutu kaleci uzanarak kornere çeldi.


Dersler almalıyız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, bu maçtan dersler almaları gerektiğini söyledi. “Yapmak istediklerimizi tüm gücümüzde ne varsa sahaya yansıttık diyen Hollandalı çalıştırıcı, “Ofansif oynadık, rakibin üzerine gittik ama taraftarımız da görmüştür, topla çok kaliteli bir rakip vardı karşımızda. Son bölümde bu yüzden yorgun gözüktü takımımız. Yediğimiz ilk gol yıkıcı, ağır bir darbeydi. Golden sonra yine de öne doğru oynadık ve hakettiğimiz golü attık. Aslında şanslı olsaydık 1-0 öne geçen taraf biz olacaktık ve rakip gergin olacaktı. Benfica gol atınca rahatladılar. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımıza tesekkür ediyorum. Bizler için güzel bir atmosfer oluşturdular. Şunu da belirtelim, Şampiyonlar Ligi’nde ders almamız noktalar var. İki takımın gücü de birbirine yakın. Çok yakın bir şekilde mücadele ettik ama onlar biraz daha efektifti ve turu geçtiler. Bu maçtan iyi dersler alıp bundan sonra oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi maçlarında doğru şekilde uygulamlak lazım” dedi. Cocu, Soldado’yu henüz hazır olmadığı için 11’de oynatmadığını belirtirken, “Soldado’nun gerek antrenman gerekse maç konusunda uzun zaman ritmini sağlamamıştı. Alper çok çalıştı, harika iş çıkardı. Takımın golünü attı. Slimani kadromuza yeni katıldı. Kuvvetli ve top salkalayan bir oyuncu. Slimani sayesinde tüm takımı daha güçlü bir noktaya taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

  • Ozan Tufan kadro dışı kaldı
  • F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica ile oynanan rövanş maçında Ozan Tufan’ı kadroya almadı. Genç futbolcu ligdeki Bursaspor maçının ardından Benfica ile oynanan rövanşta kadro dışında kaldı. Altyapıdan sadece Yiğithan Güveli 18 kişilik kadroya alındı.
Soldado yedek forvet Alper

Teknik direktör Phillip Cocu, Benfica karşısında ilk maçın 11’inden tek değişiklik yaptı. Sakatlığı geçen Ayew 11’de sahaya çıkarken, Dirar ise yedek soyundu. Alper forvet oynarken, kanatlar Ayew ve Valbuena’dan oluştu. Yedek soyunan Soldado ise ikinci yarıda oyuna girdi.

#Fenerbahçe
#Benfica
6 yıl önce